K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Nu är det för mig ett helt år av moderskap som gått, ett år av nya kunskaper, ett år av glädje, ett år av hoppfullhet, ett år av strävan, ett år av tålamod, ett år av ansvar, ett år av fantasi och fiktion, ett år av spel och ett år av tankegångar.

Under det här året har jag fått lära mig väldigt mycket genom mitt barn, jag har lärt mig hur jag kan bygga tålamod, hur jag kan utnyttja livet på ett positivt sätt, när jag bör vara arg och när jag måste tänka på mig själv. Mitt liv har på många sätt blivit mer positivt, jag har fått mer självförtroende och känner m ig mer självständig. Jag tror att jag efter det här året förstår begreppet moderskap. Så, varje dag tänker jag på min mamma och hur hon kunde lära oss allt som hon lärde oss om livet.

Jag anser att moderskap är den högsta kärleken i hela livet men samtidigt är det en komplicerad kemi som behöver fokus, förståelse och som kräver några försök för att nå framgången. Moderskap är inte lätt, det kräver mycket, det kräver en jättestor psykologisk, mental och känslomässig ansträngning.

Att vara mamma innebär att du gör stora uppoffringar för ditt barns skull. Det innebär att du kommer gråta när ditt barn har ont, du kommer vara helt orolig när ditt barn är sjukt och då kommer du inte kunna sova, du kommer skratta när ditt barn skrattar, du kommer prata som barn när du pratar med ditt barn. Och du kommer känna dig helt bekväm med ditt barn i alla fall. När mina vänner frågar mig hur det känns att vara mamma så säger jag direkt “amazing but actually I don't know how to describe it more, just...amazing!. Då förstår vissa vad jag menar och andra frågar mig om och om igen, men jag säger samma sak.

Den 11 maj 2018 hade jag varit mamma eller år. Mitt barn, Ghaith, är ett år nu, och jag känner verkligen hur tiden går sååå fort. Det är en, ja, amazing känsla av att börja tänka på det första födelsedagskalaset för ett barn. Från början ville jag att alla som jag känner ska vara med och fira Ghaith med oss. Tyvärr var det såklart några som inte kunde vara med och jag får säga att de missade något, jag fixade så mycket jag bara kunde och det var så fint när en gäst sa till mig “wooow, det första gången i mitt liv jag går på sånt jättestort kalas”. En annan sa “det här är ett så fantastiskt kalas”, en tredje sa “Ghaith är lyckligt lottad som har en så grym mamma!” Då blev jag superglad och ville fortsätta höra sånt smicker, det är en fin känsla att ordna något som människor pratar om en lång tid efteråt. Jag är glad för att det känns som att jag kunde sprida glädje till mina gäster och jag är glad över att de trivdes så mycket med alla barn som också var med. Ooooh, så lyckligt lottad jag är! Alltså är den 11:e maj en av de bästa dagarna i mitt liv.

Trots att jag är supernöjd med vad jag har gjort och superglad för mitt barns skull så tänker jag ännu mer nu på min familj, som bor i ett land med krig. Och min storebror som fortfarande är fängslad och inte känner igen barns ansikte! Dessutom har min familj inte kramat, lekt, tagit foto, ätit tillsammans med mitt barn än, förstår ni hur ont jag får inuti när mina föräldrar säger “oooh, lilla hjärtat, vi önskar att vi kunde ge honom en kram”! Det är verkligen smärtsamt. Jag är så besviken, för jag kan ju inte göra något åt det! Jag kan bara hoppas att det kommer lösa sig så snabbt som möjligt, så att jag och mitt barn får träffa vår familj snart.

Jag tänker just nu på mitt barn och hur ska jag kunna skapa ett bra liv för honom. Och jag vill inte att mina negativa tankar och känslor ska påverka honom, för mycket. Så jag hoppas att jag ska lyckas med detta och jag vill uppmuntra alla som vill bli mammor med att säga till dem att det är en underbar upplevelse, både när det är lätt och svårt. Det behövs verkligen mycket kraft och tålamod men du kommer känna olika fina känslor när din bebis är i dina händer. Så här med den här texten vill jag verkligen att alla mammor ska kunna klara det här försöket för att bli bra mammor – med sina fel och brister, men med kärlek. Så att också barn kan känna stolthet över sina mammor överallt, när som helst och var som helst.