K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Moderskap är en stor grej! Jag fick känna den här känslan den 11e maj 2017 för första gången. Det kändes helt annorlunda, magiskt, konstigt och väldigt svårt i början. Moderskap ger en vacker och märklig känsla samtidigt, där jag kände passionerat och nästan överdrivet för livet. Och bara att tänka på hur vi hade levt utan ett barn förut! Dessutom ger moderskap en idé om hur mammor, föräldrar, kämpar väldigt mycket för att kunna göra allt strålande för sitt barn. Alltså kommer du veta hur din mamma har kämpat när du föddes och hur hon kanske kämpade under hela perioden tills du blev vuxen.

Nio månader gick så fort för mig. När jag fick veta att jag är gravid, tänkte jag direkt hur det kanske skulle kännas att bli mamma. Då var jag glad, men ledsen, samtidigt. Jag var ledsen för att min pappa och min bror är fängslade i mitt hemland Jemen. Fängslade på grund av att de är journalister, inget mer! Jag var ledsen för att min pappa inte fick veta att han kommer bli morfar till mitt barn. Utöver detta: den 12 april i år dömde den domstol som står under Huthi min far till döden utan någon tydlig anklagelse mot honom. De anklagelser som har framkommit är felaktiga och det finns inga bevis som stärker dessa anklagelser. Jag var ledsen för att den enda anledningen till varför han blivit dömd är för att han är en fri journalist och skriver saker som är kritiska mot dem. Då var jag i månad åtta i graviditeten. Oh, herregud vilken period jag hade upplevt då!

Så, under min graviditet var mitt liv inte stabilt, inte alls stabilt. Mina känslor gick upp och ner varje dag. Då tänkte jag på min pappa, min familj som bor i ett land som är i krig. Och på mitt nya barn som skulle komma till den här världen snart! I detta var jag väldigt ledsen därför att min pappa och min mamma inte skulle vara nära mig under förlossningsperioden, det som jag hade lovat mig innan jag blev gravid. Självklart har min man och min vän Zinab varit med mig och min familj har jag träffat i videosamtal och detta har hjälpt mig att vara starkare. Bäst är att min man gjort så mycket för mig under graviditeten, men jag tror att mammas och pappas stöd skulle behövts för mig. Men inte allt vad man vill ha ska fås, heter det ju...

Jag jobbade och kämpade på i den här situationen för att klara mig, det var jobbigt, stressigt och känsligt. Ja, det var verkligen en väldigt svår period, känslosam, intensiv men samtidigt hoppfull. Att försöka tänka positivt och optimistiskt för nå vad jag vill har blivit ett överlevnadsknep.

Nu blev jag mamma och jag upplever den här härliga känslan. Och jag tänker på min pappa som tillslut fick veta att han blev morfar för mitt lilla hjärta Ghaith. Han blev väldigt glad att höra detta, sa min familj till mig när de fick en chans att besöka min pappa och min bror i fängelset. Min familj längtar efter att krama mitt barn och jag hoppas att det kommer hända inom kort! Min bebis namn "Ghaith" betyder regnet och namnsdag är den 31:e januari, förresten.

Sammanfattning av den här upplevelsen är tankarna på hur man kan placera ut olika upplevelser bredvid varandra och parallellt. Speciellt om en av de här upplevelserna är svår och den andra är underbar, som motsatser till varandra.

Så jag tänker just nu på tre saker: å ena sidan, tänker jag på situationen som min familj är i och på min pappas känslor. Å andra sidan, tänker jag på mina föräldrar för att jag fick känna lite av det de gjorde för mig när jag var barn. Jag är väldigt tacksam och jag älskar er så himla mycket mitt hjärta, mamma och pappa. Å tredje sidan, tänker jag på mitt barn som bör ha ett bra liv och det vill jag inte att mina tankar och känslor påverka på fel sätt.

Jag vill pusha alla kvinnor som vill bli mammor och säger till er: det är en fantastisk upplevelse. Det behövs verkligen mycket kraft och tålamod och du kommer känna olika fina känslor när din bebis är i dina händer. Glöm inte att oavsett hur situationen upplevs, bör du tro på din styrka och du måste ha självförtroende för att kunna klara dig!