K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Hålla på att skapa nya kontakter hela tiden!

Att ha tusentals olika kontakter är en viktig grej i mitt liv. Jag fick lära mig det redan som barn och jag försöker uppnå det hela tiden särskilt efter jag hörde mina föräldrars tips innan jag flög iväg utomlands 2014.

Det var kvällstid när min pappa skrev ett brev till mig och det var en dag innan min bröllopsdag. Innan jag öppnade brevet kände jag mig nervös och mina tårar började synas i ögonen, för jag skulle flyga utomlands om några dagar, alltså lämna min familj. Min mamma var bredvid mig och väldigt orolig för detta och samma sak var det med alla som var omkring mig, syskon, släktingar, vänner och grannar.

Jag samlade mina känslor och visade min styrka till alla omkring, jag log till min mamma och sa att jag mår jättebra och är superglad min kära och bästa mamma ever.

Jag öppnade brevet och hittade massa viktiga tips som jag bör tänka på under min resa. Att lära känna nya människor och samtidigt ha goda vänner, kompisar, grannar, klasskamrater, kollegor och nära och kära personer i min värld i det nya landet. Det var min pappas största tips. Utan att säga detaljer hur min pappa skrev detta, men det här tipset fastnade i min hjärna och sitter fast där än idag. Min mamma sa till mig då, lilla hjärtat, du måste skapa nya goda, fina och snälla vänner och grannar för du kommer behöva dem när du behöver något. Eftersom jag inte kommer vara nära dig. Tänk mycket på detta, kära dotter!

Föräldrarnas tips finns i min hjärna och i mitt hjärta och följer med hela tiden, så från flygplatsen började jag prata med resande människor och försökte lära känna nya människor så många som jag kan för jag tänkte då kanske en av de kommer att vara en av mina kompisar i detta land som jag flög iväg till. Och hela tiden tänker jag på hur jag ska lyckas att lära känna bra och schysta personer!

Sedan i området där jag borde när jag först kom till Sverige, där lärde jag känna alla grannar i samma byggnad plus många av de som borde i området och i närheten. Jag byggde en fantastisk relation med dem, och många av dem grät och var ledsna när jag flyttade till ett annat område.

Och i det nya området där jag bor nu försöker jag fortfarande att lära känna så många som jag kan för att kunna hjälpa varandra när det behövs. Jag tänker också på hur jag ska lyckas med att lära känna goda och fina grannar och personer överallt!

I skolan försökte jag också att vara väldigt hjälpsam och få allas hjälp. Efter att vi klarat kursen ville jag fortsätta hålla kontakt med varandra fast några av dem vill inte detta! Också där tänkte jag på hur jag skall lyckas att lära känna trevliga och fina personer och skapa en långsiktig relation med dem!

Utöver detta har jag mycket bra relationer med alla kollegor på jobbet tills idag och jag är ju stolt över detta. Under jobbperioden tänker jag att vi som jobbar med varandra bör ha en fin relation som kompisar, som vänner, som bra kollegor eller vad som helst för detta medför ett bra resultat på jobbet på något eller ett annat sätt samt hjälpa till att tycka om arbetsplatsen, tycker jag. På alla olika ställen där jag har jobbat, har jag tänkt på hur jag skulle lyckas med att skapa en bra relation med alla personer som finns där.

Vart helst jag går försöker jag att få nya kontaktar och jag tänker på hur jag ska lyckas med att samla bra och schysta kontakter! En av mina vänner frågade mig hur jag kan skapa nya och bra kontakter från första träff var som helst du går? När jag fick denna fråga blev jag så himla glad för då kände jag att jag lyckades med att följa mina föräldrars tips och jag kommer snart nå mitt mål vilket är att ha tusentals goda kontakter från olika länder, kulturer, religioner, osv.

Och jag måste säga: många av mina kontakter har faktiskt hjälpt mig i det här nya samhället, de hjälper fortfarande mig på olika sätt och jag hjälper dem när det behövs. Så det känns verkligen superfantastiskt att ha många kontakter i livet. Man kommer säkert någon dag behöver något hjälp och då kommer finnas dessa kontakter för kunna hjälpa till. En positiv sak också med att ha många kontakter är att du kommer att känna dig upptagen hela tiden, alltså kommer du inte känna dig ensam som medför något negativt.

Dessutom att ha kontaktar innebär att du ska ha nya erfarenheter, skippa andras fel, bli mer rationell, vinna gehör, hitta lösningar för något problem, ha en rolig tid med någon eller några av dina trevliga kontakter, hitta någon bredvid när det behövs, osv Så fortsätt med att skapa nya kontakter hela tiden för att kunna vara glad i ditt liv. Bara tänk på att välja bra kontakter, inte vem som helst!

Tack nära och kära kontakter för ni är i mitt liv, tack för all hjälp, tack för stödet, tack för kärlek, tack för allting. Jag kommer fortsätta hålla kontakt med er hela mitt liv vare sig ni är nära mig eller inte. Ni är en fantastisk dyrgrip som jag måste behålla för min glädjes och mitt livs skull.