K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

​Nu börjar anmälningstiden till Ung Kultur Möts 2017! UKM är en mötesplats och ett festivalkoncept av och med kulturkreatörer och arrangörer mellan 13-20 år. Pysslar du med konst, dans, musik, film, teater eller något annat som kan framföras på en scen eller ställas ut i ett galleri så är det här festivalen för dig!

- ANMÄLAN HÄR -

Totalt 14 kommuner arrangerar lokalfestivaler under våren där unga kreatörer får möjlighet att visa upp sitt skapande samtidigt som unga arrangörer planerar och genomför tillställningarna. Vill du vara med och arrangera en festival? Hör av dig till respektive samordnare. Och saknas din hemkommun här nedan? Ingen fara! Det går fint att anmäla sig till valfri festival även om du bor i en annan kommun.

Festivaler 2017:
18 mars - Ale, Lilla Edet & Kungälv (Plats: Kungälv)
25-26 mars - Borås
1 april - Dals-Ed, Åmål & Bengtsfors (Plats: Bengtsfors)
2 april - Mellerud
8 april - Stenungsund
8 april - Skövde
3 april - Mölndal
20-22 april - Vänersborg
22 april - Alingsås 
22 april - Uddevalla 

Den 20-21 maj samlas kulturutövare från hela hela regionen i Ale för den stora Regionfestivalen, två dagar fyllda av konstutställningar, scenframträdanden, workshops och kreativa möten.

Ung Kultur Möts erbjuder en scen, ett galleri, en filmduk - en plats att synas på helt enkelt. Sedan början av 2000-talet har tusentals UKM-festivaler arrangerats runt om i Västra Götaland och övriga landet.

I Västra Götaland arrangeras i år nio stycken lokala UKM-festivaler av totalt 13 kommuner. Från varje lokal UKM-festival går sedan några scenkonstakter och utställare vidare till UKM Regionfestival som i år hålls i Ale den 20-21 maj. Regionfestivalen arrangeras av en regional arrangörsgrupp bestående av ett tjugotal unga arrangörer tillsammans med Ale kommun och KulturUngdom.

Så här funkar UKM i Västra Götaland 2017:
- UKM lokalfestivaler runt om i regionen. 
För unga scenkonstnärer, utställare och arrangörer mellan 13-20 år inom ALLA konstformer.
- UKM Regionfestival i Ale, 20-21 maj.
Festival i dagarna två på Ale Kulturum i Nödinge med arrangörer, scenkonstnärer och utställare från hela Västra Götaland. Övernattning, workshops, utställningar och scenuppträdanden med de bästa tekniska förutsättningarna. Som arrangör kan du även vara med och arrangera festivalen i den regionala arrangörsgruppen.
- UKM Riksfestival i Västerås, 18-21 juni.
I år hålls även den nationella festivalen UKM Riksfestival i Västmanland - med festivalkärnan i centrala Västerås. Några scenkonstnärer och utställare väljs ut av en urvalsgrupp på Regionfestival för att representera Västra Götaland på Riksfestival.


Kontakt: elin@kulturungdom.se, mobil: 0737-329177