K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Självklart är vi på plats under Almedalsveckan på Gotland även i år. Med oss på resan har vi medlemmarna Christin Talani och Gözde Turgut, som ur ett kulturpolitiskt perspektiv bland annat kommer fundera kring vem som får utöva texten som konstform och vilka normer som finns. Tanken är att veckans observationer ska resultera i någon form av textkonst samt ett foto- och citatutställning som en del av "Avtryck – politisk konst". Vi passade förstås på att ställa några frågor inför veckans äventyr i Visby.

Vilka är Christin och Gözde?

Vi är två samhälls- och kulturintresserade som hittade varandra genom vårt ideella engagemang för två år sedan. Vår klassbakgrund och lika men ändå olika erfarenheter av att leva i ett mellanförskap har fört oss samman. Vi lever efter mottot Leish la.

Hur kom det sig att ni nappade på erbjudandet om att åka till Almedalen?
Almedalen är öppen för alla men är ändå exkluderande på många sätt, något även kulturen är. När KulturUngdom utlyste personer som sysslar eller vill syssla med textkonst väcktes ett intresse. Vi ville ta steget från att vara konsumenter till skapare av kultur.

Vad kommer ni att hitta på under veckan?
Vi kommer framförallt att gå på mängder med seminarium och blogga från veckans händelser men även samla på ord och bilder som i slutänden ska resultera i en utsällning. Vi ska med andra ord helt enkelt leka konstnärer och göra vår grej.

Vi önskar lycka till och ser med spänning fram emot veckans uppdateringar. Fortsättning följer här på sidan...