K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Hej maj, hej ny poet! Vi har nöjet att presentera Vikky Engdahl, som ska vara vår huspoet under maj månad fram tills att vi går på sommarlov.

Förresten, i höst kommer vi att fortsätta den här poesisatsningen. Vill du publicera dina dikter här hos oss? Samla då dina texter och håll utkik här, snart kommer en utlysning. Men nu, över till Vikky:

Vem är du? 

Mitt namn är Vikky Engdahl och jag är en småstadsbo i Tidaholm. Jag är 25 år gammal och jobbar som assistent på ett museum i stan. På fritiden försöker jag skriva, när tiden och orken finns där. Annars blir det mycket TV-serier och att spendera tid vid datorn.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
Att skriva för mig är ett sätt för mig att distrahera mig från jobbiga tankar och jag skriver främst poesi om något i livet känns tyngre än vanligt. Vilket inte nu för tiden händer alldeles för ofta, med resultatet mindre dikter.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Här på sidan kommer ni framförallt få läsa om de känslor och tankar jag har haft kring min könsidentitet och min strävan efter att få könsbekräftande vård. Men också psykisk ohälsa.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Jag har generellt väldigt dåligt koll på andra poeter, eftersom det inte är något jag vanligtvis har läst. Dock finns det musik som jag inspireras av, framförallt Kjell Höglunds texter och Bob Hund.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Nej, jag har tyvärr inget ställe där jag samlar mina texter, men tankarna finns om att starta en hemsida eller något liknande i framtiden. Men för tillfället har jag inget sådant.