K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Klockan har vridits om, våren är på ingång och här på KulturUngdom firar vi in april månad med att presentera en ny poet – Safa Alghaib! 

För två år sedan fick vi en idé om att lyfta poesin mer här på sidan. Sedan dess har vi haft ett helt gäng begåvade poeter med helt olika uttryck som varit generösa nog att dela med sig av sin ordkonst här med oss. Den här månaden är vi glada och förväntansfulla över att få presentera poeten Safa Alghaib. Vi lämnar ordet till Safa: 

Vem är du?
Jag heter Safa Alghaib, är 19 år, från Nol men bor nu i Stockholm. Jag växte upp i Syrien och bodde i Turkiet innan jag flyttade till Sverige. Nu läser jag till läkare på Karolinska Institutet i Solna. På min fritid gillar jag att läsa romaner, skriva berättelser eller dikter, träna på gymmet och lyssna på musik.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
För mig handlar poesi inte bara om att skriva ord utan också om att förmedla olika känslor och tankar. Att skriva poesi är för mig att bygga min egen värld, leva i en fantasivärld och försöka se livet från den ljusa sidan.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Mina dikter kommer att handla om kärlek och om olika vardagliga problem.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
William Shakespeare och Christer Foghagen

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Nej, inte just nu men jag vill skapa en hemsida där jag publicerar mina texter.


Safa Alghaibs första dikter publicerar imorgon, håll utkik!