K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Vi har nöjet att presentera vårens andra poet här på KulturUngdom – Alexander Mihlzén. Från och med hösten 2017 satsar KulturUngdom på att vara ett återkommande fönster för poesi som konstform. Vi tänker oss skrivandet och textkonsten som ett sätt att mötas, här ryms orden som i annan form är svåra att sätta samman, tankarna som i just poesins form hittar sin plats.

Vi har nöjet att presentera andra poet för våren, Alexander Mihlzén, vars dikter publiceras här på KulturUngdom med start imorgon. 

Vem är du?

Alexander Mihlzén är jag, även om jag burit ett antal olika namn de senaste åren när jag vandrat från konstform till konstform och slipat på mina olika förmågor. Min huvudsyssla är mina studier i miljövetenskap vid Göteborgs Universitet men vid sidan av skriver jag lyrik och noveller samt spelar i bandet MaxiPack som är ett musikprojekt som blandar genrer och stöper om dem i nya tappningar. Den sista tiden har jag även snubblat in i skådespelarbranschen.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?

Jag älskar att dokumentera upplevelser, tankar och känslor och har en fascination för språket och hur man kan ta det i oväntade riktningar. Jag anser att alla kan och bör skriva, man behöver inte delge sina tankar och reflektioner men det kan vara ett bra sätt att få utlopp för saker som stör en eller sätt att bevara saker som glädjer och en effektiv metod till att bättre förstå sig själv och världen när man tvingas reflektera över det.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?

Texterna kommer att vara av varierande karaktär och behandla vitt skilda saker, förmodligen flera olika saker i samma text. Det kommer riktas samhällskritik åt olika håll lika väl som det kommer riktas hyllningar till betydelsefulla personer i min närhet. Det kommer levereras vetenskap sida vid sida med lite mer pseudo-vetenskapliga reflektioner. Den enande faktorn i alla texter kommer dock vara att de utgår ifrån mig och därifrån sträcker sig ut till olika hörn i universum.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?

För att själv vara poet läser jag ganska lite poesi för tillfället, mycket av min läsenergi försvinner ner i vetenskapliga artiklar och nyhetsreportage, men jag tycker om mina samtida värmländska poeter som gett mig mycket inspiration – däribland Bengt Berg och Ismael Ataria. Jag vill också passa på att tipsa om Menkes skiva Till Havet där hon har tonsatt några av Karin Boyes texter mycket elegant.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?

Ni finner mig på Wattpad under namnet Seth Wearing, där förekommer noveller och lyrik med ojämna mellanrum. Jag finns också som krönikör här på KulturUngdom. Utöver det kan ni finna mitt band MaxiPack på Spotify och lite varstans på nätet, en del konstprojekt tar också form lite här och var men där gäller det att ha tur om man ska lyckas fånga dem.