K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Vi har nöjet att presentera vårens första poet här på KulturUngdom – Sophia Wester. Från och med hösten 2017 satsar KulturUngdom på att vara ett återkommande fönster för poesi som konstform. Vi tänker oss skrivandet och textkonsten som ett sätt att mötas, här ryms orden som i annan form är svåra att sätta samman, tankarna som i just poesins form hittar sin plats.

Vi har nöjet att presentera första poeten för våren, Sophia Wester, vars dikter publiceras här på KulturUngdom med start imorgon. 

Vem är du?
Jag är 29 år. Utbildad filmare, trädgårdsmästare och läser en kandidat i fri konst.
Jag har många ben att stå på! Uppvuxen utanför Göteborg.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
Jag mår bra av att skriva.
Jag skriver inte varje dag och det sker alltid spontant.
Det är roligt att fånga in tankarna och dagarna i orden.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Stilen är enkel. Det blir betraktelser ur vardagliga ögonblick när tanken väver ihop nuet med en massa annat. Som korta referat ur samtiden.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Jag kanske inte har en viss poet men jag tycker om att slå in ord i sökmotorn i litteraturbanken.se, då får man upp alla slags texter med det ordet i. Sen hade jag en bok som hette USA poesi, som var säkert tusen sidor, ja jättetjock och den bläddrade jag i mellan olika amerikanska poeter och älskade hur man märkte deras olika uttryck. Minns Frank O'Hara som en jag tyckte om, för att han var så glad. Och Marie Evans. Men det ändras ju, vad man tycker om. Nu gillar jag Leslie Teys rap och Gunnar Ekelöf, Bengt Anderberg och Carol Ann Duffys poesi.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Jag har tryckt två böcker själv, Vem matar fiskarna på Harrods? 2011 och Essays on Imagination & existance. 2018. Båda i liten upplaga, så man kan mejla mej om man är intresserad. sophia.c.wester@gmail.com
Kanske borde man bygga en sida för sina texter. Kanske gör det i år.