K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Under våren kommer vi att få möta fyra  krönikörer här på KulturUngdoms hemsida. Som första person ut hittar vi Anna Sjösvärd, vars första krönika publiceras den 4 februari. Redan nu får vi en presentation av Anna. Väl mött!

Hej, vem är du?
Hej! Jag heter Anna Sjösvärd och läser Ledarskap i slöjd och kulturhantverk på Göteborgs Universitet. Jag kommer från Örebro och har en bakgrund inom musik som klassisk oboist. Jag älskar att läsa böcker och genren fantasy är min bästa. Slöjd och miljömedvetenhet är självklara inslag i mitt liv. I framtiden vill jag jobba med slöjd på något vis och gärna i samband med text och skrivande.
Jag lever med PMDS och är ofta arg på att det inte pratas om det mer. Yogan hjälper mig att hantera livet.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Hantverk, feminism, miljön och böcker är saker som jag tycker är intressant och viktigt att skriva om.

Vad tycker du är absolut sämst just nu?
Miljöomedvetenheten i politiken och i samhället. Vi måste sätta ett stopp, och det kommer inte vara bekvämt, men så måste det bli.

Vad tycker du är allra bäst just nu?
Att vi har flera månader kvar av kallt väder. Det kan ju låta lite konstigt, men som ull-älskare så är hösten och vintern de bästa årstiderna!

Hur ser din relation till text, ord och skrivande ut?
Jag har alltid gillat att skriva och jag hoppas på att kunna våga dela med mig mer av det efter den här våren. Jag hade, som så många andra, en dröm om författarskap när jag var yngre men har insett att det inte är min väg. Då är det ju fantastiskt att få möjligheten att formulera mina tankar här, genom krönikor.

Vems ord, mer än dina, bör vi läsa under våren 2019?
Jag läser mer böcker än artiklar och krönikor så här kommer lite boktips. Harry Potter, The secret history och Children of blood and bone.


 
ANNAS FÖRSTA KRÖNIKA LÄSER DU HÄR: Veganism och hantverk