K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Tips till alla litteraturälskare! Den 17 november är det dags för Teater Trixters Litterära Afton med fokus på skrivna texter, böcker och författare. Evenemanget inleder kl 18.00 med ett boksläppsmingel för Marianne Gunves romandebut Fina Flickor. Marianne är på plats och ger smakprov och berättar om processen. 

Marianne E. Gunve presenterar, i sin roman med den tvetydliga titeln Fina flickor, ett ambivalent kvinnoporträtt. Vi får följa en ung kvinna från första förälskelse och vidare in i en våldsam relationshistoria som i grunden likaväl skulle kunna utspela sig idag. Resan med Clary påbörjas då det var viktigt att ”hålla på sig” eftersom lidande och lidelse lätt blandades samman och gifte sig till personliga katastrofer.

Kl 18.45 fortsätter kvällen med en författarstafett där författare läser 5-10 minuter var ur sina böcker eller pågående projekt. Konferencier är Malin Jonsson, praktikant från Kulturprogrammet med inriktning Teaterstudier

Plats: Teater Trixter, Andréegatan 13, 41327 Göteborg. 

Pris:
Valfritt mellan 20:-, 50:- och 100:- för att stödja eventet. Är man pank kommer man ändå.
Cafébaren är öppen


Vi vill också passa på att tipsa om ytterligare ett evenemang på Teater Trixter. Tisdagen den 20 november klockan 20.15 välkomnas ni till ett samtal på Teater Trixter där vi inspireras och delar erfarenheter med varandra.

Under många år har det producerats fantastisk konst där artister jobbar med sin egen historia i centrum. Det finns de som menar att skådespelaren och/eller författaren själv bör ha samma erfarenhet som den karaktär hen gestaltar. Men finns det andra sätt att närma sig berättandet?
Kan vi gestalta något annat än oss själva? Eller ens förstå?

Samtalet sker mellan Lena Dahlen, skådespelare och lektor på Högskolan för scen och musik, Fröydi Laszlo som är bildkonstnär som arbetar med både text och bild, och redaktör för konstnärsdrivna Förlaget 284 samt Karin Blixt som delar sina erfarenheter att delta med Fröydi i Imaginative Ecologies. En skrivar-workshop på Arizona State University med professor Martha Kenney, och hur man dansar med plantor.

Länk till facebook-event