K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Vi har nöjet att presentera höstens tredje poet här på KulturUngdom – Kristina Svensson.

Från och med hösten 2017 satsar KulturUngdom på att vara ett återkommande fönster för poesi som konstform. Vi tänker oss skrivandet och textkonsten som ett sätt att mötas, här ryms orden som i annan form är svåra att sätta samman, tankarna som i just poesins form hittar sin plats. Vi har nöjet att presentera tredje poeten för hösten, Kristina Svensson, vars dikter publiceras här på KulturUngdom på torsdag.

Vem är du?
Jag heter Kristina Svensson och bor sedan några år tillbaka i Göteborg. Just nu studerar jag film, text och performance på Kvinnofolkhögskolan. Jag växte upp tvåspråkig med en mamma från USA och en pappa från Sverige och har de senaste åren omfamnat att skriva poesi på båda språk. Ibland står jag på scen och läser estradpoesi eller sjunger visor, och annars tycker jag om att vara i skogen, prata om barnböcker och spela banjo.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
Att skriva poesi är för mig att försöka nå fram till kärnan av något. Av en känsla, en relation, en händelse, ett minne, vad som helst, och uttrycka det på ett så nära sätt som möjligt. I skrivandet kommer jag i kontakt med min egen röst, och att skriva blir ett sätt att ge plats åt den och låta den beröra andra.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Det kommer bli dikter om kropp och hur vi formas av orden som används om oss, om längtan att få finnas på egna villkor bortom kvinnligt och manligt. Det kommer också bli dikter om språk, familj, vänner och kärlekar.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Just nu skulle jag vilja tipsa om Jenny Wrangborg, Margaret Atwood och Athena Farrokzhad.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Man får gärna gå in och ta sig en titt på min facebooksida. Har man tur har den kanske uppdaterats någon gång det senaste halvåret! Där kan man hålla koll på framträdanden och annat och lyssna på några låtar och dikter.