K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Vi har nöjet att presentera höstens första poet här på KulturUngdom – Carmen Jedrzejak.

Från och med hösten 2017 satsar KulturUngdom på att vara ett återkommande fönster för poesi som konstform. Vi tänker oss skrivandet och textkonsten som ett sätt att mötas, här ryms orden som i annan form är svåra att sätta samman, tankarna som i just poesins form hittar sin plats. Vi har nöjet att presentera första poeten för hösten, Carmen Jedrzejak, vars dikter publiceras här på KulturUngdom redan imorgon.

Vem är du?
Mitt namn är Carmen Jedrzejak, jag är 22 år gammal och kommer från Angered. Jag är en nyfiken person som letar efter min egen plats på jorden. Jag skriver manus och regisserar både teater och film. Nu i höst börjar jag på Akademin Valand i filmisk gestaltning och vid sidan om plugget jobbar jag i projektet Liv1 där vi lyfter olika unga som bryter normen på ett positivt sätt samtidigt som jag jobbar med min roman och hoppas på att ge ut den snart. På min fritid skriver jag, hänger med kompisar och läser psykologi på egen hand.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
Poesi och skrivande är närvarande hela tiden i mitt liv. Allt som jag upplever, hör och ser hamnar ofta i mina texter och reflektioner.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
I mina texter tar jag ofta upp samhällsklyftor, utanförskap, politik, relationer, psykisk ohälsa och den enkla, nakna människan vi alla är.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Segal Mohamed, hon är en brinnande själ för det skrivna ordet.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Både mina texter, pod-inlägg och kortfilmer kan man se på min facebook-sida: Carmen Jedrzejak