K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Poet nummer ett för juni månad är ingen mindre än 27-åriga Göteborgsbon Anna Malmer. Tillsammans med Sanna Ivarsson, utgör de månadens poeter här på KulturUngdoms poesisatsning.

Hösten 2017 kastade vi ut en idé och hoppades på att få napp. Finns det några poeter därute i vår stormande värld som vill dela med sig av sina tankar och texter? Svaret: ja absolut! Nu har vi kommit hela vägen till april månad, och ännu en gång har vi två talangfulla poeter som har något viktigt att säga. 

Vem är du?
Jag heter Anna Malmer, är 27 år gammal och bor i Tynnered, Göteborg. Jag arbetar på Hyresgästföreningen heltid samtidigt som jag är professionell dansare och tillhör dansgruppen Fuse Fam.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
Jag har älskat poesi sen jag var väldigt ung. Jag inspirerades då mycket av texter från mina favoritartister inom hiphop och Neo soul. Det var låtar med Lauryn HIll, Erykah Badu, Common osv som fick mig att förstå hur mycket jag älskade ord. Deras poesi fick mig att känna mig mindre galen över saker jag kände och tyckte och gjorde att världen kändes närmare mig. Jag började skriva redan som tonåring men då långa texter med rim. Jag hade en dröm om att bli rappare men jag blev dansare istället.

När jag blev äldre upptäckte jag skriven poesi. Jag hade innan tyckt att poesi inte var för mig, att det var något elitistiskt och svårförståeligt som bara gick ut på att beskriva natur med alldeles för svåra ord. Men jag stötte på poeter som Nayyirah Waheed och Warsan Shire och inspirerades av deras sätt att skriva och fann mig själv översköljas av känslor när jag läste min första poesibok. Poesin, både min egen och andras, får mig att förstå mig själv bättre, att våga utforska både mina ljusa och mörka sidor och framförallt att se det vackra i svårigheter och sorg. Poesin är ett sätt för mig att förstå och acceptera livet.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Jag har alltid känt ett stort behov av att göra konst av känslor. Jag har annars inte vetat hur jag ska hantera allt jag känner. Jag skriver om drömmar, om orättvisor, om lycka, om kärlek, om relationer, om sorg och om alla de saker i livet som är värt att känna något kring.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Nayyirah Waheed, Warsan Shire, Ijeoma Umebinyuo, Najwa Zebian, Alexandra Elle, Rupi Kaur och många, många fler.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Jag har ett instagramkonto där jag delar vissa av de texter jag skriver. Det heter AnnoshPoetry och där lägger jag upp delar av dikter jag skrivit.