K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Från och med hösten 2017 satsar KulturUngdom på att också vara ett lite mer återkommande fönster för poesi som konstform. Vi tänker oss skrivandet och textkonsten som ett sätt att mötas, här ryms orden som i annan form är svåra att sätta samman, tankarna som i just poesins form hittar sin plats.
I “månadens poeter” möter ni två nya poeter varje månad, alla är medlemmar i KulturUngdom och alla har minst en sak gemensamt: de älskar poesi och har något att säga som fler behöver ta del av. Varje torsdag kommer en ny publicering upp på hemsidan, håll utkik. Varmt välkomna.

Vem är du?

Jag heter Angela Åquist, är 29 år samt född och uppvuxen i Göteborg. Jag har många intressen, spelar gitarr och fiol, fotar, är med i Teater Kattma och skriver mycket.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
Jag började skriva poesi 2010 som terapi och skriver mycket i perioder, andra perioder ingenting. Det mesta jag skriver är för att skriva av mig om olika saker jag tänker på men ibland händer det att jag skriver mest bara för att skriva. Jag tycker mycket om språk och ord. Först skrev jag mest för min egen del men med tiden har det också blivit ett sätt att kunna förmedla tankar, känslor och perspektiv till andra, att bryta tabun, sprida kunskap och förhoppningsvis göra världen lite bättre. Jag har även en blogg, changetheworldweb.wordpress.com som jag tidigare har skrivit en hel del på men för tillfället koncentrerar jag mig mer på andra projekt.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Det mesta jag skrivit/skriver om berör min kropp, hur det är att leva i ett otillgängligt samhälle med en normbrytande funktionsvariation men allra mest om kärlek och mitt lite annorlunda perspektiv på det med tanke på min funktionsvariation. På min blogg har det dock blivit mer blandade ämnen.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om? 
Jag har flera vänner som håller på med poesi, bland andra Louise Halvardsson, Sayam Chortip och Evelina Varas. Det händer att jag läser poesi men jag kan inte påstå att jag läst jättemycket. Jag är med i lite olika poesigrupper på Facebook och läser ibland saker deltagarna skrivit men annars läser jag inte poesi regelbundet även om jag har några poesiböcker, exempelvis en av Bo Setterlind som jag läst.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans? 
Jag har en offentlig Facebooksida, Angela (det går även att söka på @changetheworldweb), där jag lägger upp saker som händer, länkar till min blogg och ibland lägger upp poesi. Jag har även gjort en poesibok, "Ärligt talat", som jag blev klar med förra våren och har gett ut på eget förlag. Den går att beställa genom mig och kostar 250 kronor plus frakt..