K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Poet nummer två för april månad är ingen mindre än 25-åriga Lidköpingsbon Moa Paulsson. Tillsammans med Alex Cully, utgör de månadens poeter här på KulturUngdoms poesisatsning.

Hösten 2017 kastade vi ut en idé och hoppades på att få napp. Finns det några poeter därute i vår stormande värld som vill dela med sig av sina tankar och texter? Svaret: ja absolut! Nu har vi kommit hela vägen till april månad, och ännu en gång har vi två talangfulla poeter som har något viktigt att säga. 

Vem är du?
Moa Paulsson, 25 år gammal och nybliven Lidköpingsbo. Arbetar som PTP-psykolog på barn- och ungdomshabiliteringen, försöker lära mig att hantera en kamera och samlar på skrivmaskiner. Och så skriver jag förstås.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
För mig fungerar skrivandet som ett minnessåll. Det är mitt sätt att rensa i röran i huvudet – jag lyfter helt enkelt ut tankar, känslor, åsikter, upplevelser och drömmar för att smeta ut dem på papper istället för att låta dem klibba ihop sig i hjärnan. Det är genom skrivandet jag lär känna mig själv, och det är genom skrivandet jag tänker och fattar beslut.
Poesin är ett naturligt sätt för mig att formulera mig, eftersom den liknar mina tankar i sin ombytlighet; det kan gå snabbt eller långsamt, vara fritt eller bundet till formen, formuleras rakt och tydligt eller i luddig symbolik. Jag tilltalas verkligen av friheten det ger en som skribent.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Det som för tillfället rör sig i mitt huvud. Ofta handlar det om förändring, relationer eller politik.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Det finns förstås massor! Just nu läser jag mest Bodil Malmsten och Edith Södergran, men det var Bob Hanssons poetik och dikter som verkligen fick mig att upptäcka poesin som konstform. Annars rekommenderar jag varmt poetry slam-tävlingar, där både erkända poeter och de som tar sina första stapplande steg inom skrivandet är välkomna att läsa sina alster inför publik. Det brukar bli en härlig och inspirerande blandning av poesi som en annars aldrig hade fått förmånen att ta del av.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Javisst! En kan hitta mig både på puqs.blogg.se, poeter.se/-puck-, och instagram, under kontot puqskriver.