K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Poet nummer två för mars månad är ingen mindre än 16-åriga Göteborgaren Jean-Igor Letoni. Tillsammans med Denise Olsson Bergqvist, utgör Jean-Igor månadens poeter här på KulturUngdoms poesisatsning.

Hösten 2017 kastade vi ut en idé och hoppades på att få napp. Finns det några poeter därute i vår stormande värld som vill dela med sig av sina tankar och texter? Svaret: ja absolut! Nu har vi kommit hela vägen till mars månad, och ännu en gång har vi två talangfulla poeter som har något viktigt att säga. Förra veckan fick vi äran att presentera Denise – nu har turen kommit till Jean-Igor.

Vem är du? 
Jag heter Jean-Igor Letoni. Jag är en person med en dränkande passion för spiritualism och personlig utveckling.

Vad betyder poesin och skrivandet för dig?
För mig så är poesin ett verktyg att rama in de viktigaste visionerna och händelserna i livet, där ord endast kommer till gränsen att beskriva.
Därför kan läsaren bygga en egen uppfattning av vad som står, och forma skönheten genom sina egna ögon.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter på sidan?
Ånger, är min första dikt som har byggt på sig stolthet genom läsarnas känslor och reaktioner.
Jag kommer att dela med mig av dikterna jag har skrivit som har grundat sig på de mest värdefulla milstolparna som har inspirerat mig att skriva dem.
Jag kommer också att dela med mig kompakta och värdefulla insikter som har kondenserat ner till små citat över tiden.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa om?
Jag läser inte mycket traditionell poesi, så jag kan inte nämna stora personligheter därifrån, men jag anser låttexter som likvärdig poesi som harmoniseras med melodierna av låten som uttrycker dem. Jag har valt ut två inspirerande låtskrivare som för mig drömlikt in i deras visioner:
Paul McCartney
Roger Waters

Om vi vill läsa mer av mina texter eller vad du gör, kan vi det?
Nej, jag publicerar inte min poesi på en officiell plats. Men ni kan se mig på YouTube, där jag filmar dagliga videor angående min personliga utveckling.
Min kanal: Jean-Igor 90-Day Video Challenge