K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Mars månad är här och med det också två nya poeter! Först ut är Denise, 26 år, från Uddevalla, vars dikt publiceras imorgon. 

I “Månadens poeter” möter vi två nya poeter varje månad, alla är medlemmar i KulturUngdom och alla har minst en sak gemensamt: de älskar poesi och har något att säga som fler behöver ta del av. Imorgon är det dags för Denises poesi – men först en presentation!

Vem är du?
Denise Olsson Bergqvist, 26 år gammal, bosatt i Uddevalla. Arbetar som Ungdomssamordnare, ideell arrangör med fokus på jämställdhet i regnbågens alla färger (Uddevalla Pride/Kulturföreningen KAUS, poesiträffar, hbtq-café med mera), feminist och aktivist.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
Poesin har varit med så länge jag kan minnas, både när det gäller att skriva samt att stå på scen med den, jag finner oerhörd styrka och möjlighet att uttrycka saker i skrivande form.

Det började som berättelser om magiska varelser, troll, älvor, drakar. Idag kanske jag beskriver troll något annorlunda och poesi spelar en stor roll i mitt liv. Dels att jag själv skriver och framför poesi, dels att få ta del av andras texter.

Idag håller jag poesiträffar tillsammans med en vän i Uddevalla och det är grymt att ha ett öppet och tryggt forum där folk kan skriva och dela med sig.
För mig är dialogen ett verktyg och poesi en form av aktivism, med poesin vill jag lyfta viktiga frågor, öppna upp för samtal, öka kunskap och med ord fortsätta kämpa för mänskliga rättigheter som ska vara självklarheter.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Texter som berör förtryck och mänskliga rättigheter på olika sätt, verbala kängor till patriarkatet och maktstrukturer i allmänhet.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Min fellow-poesiträffarrangör Olivia Kristiansson, som också varit månadens poet. Vill också gärna tipsa om Yolanda Bohm, som precis har släppt sin diktsamling ”Ikon”, rekommenderar den varmt och att kolla in Yolandas poesi, framtidshopp och frustration på samma gång!

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Jag har idéer om blogg/egen sida av något slag inom snar framtid, men tills dess går det att lägga till mig på Facebook eller följa mig på Instagram: Menspoeten