K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Från och med hösten 2017 satsar KulturUngdom på att också vara ett lite mer återkommande fönster för poesi som konstform. Vi tänker oss skrivandet och textkonsten som ett sätt att mötas, här ryms orden som i annan form är svåra att sätta samman, tankarna som i just poesins form hittar sin plats.

I “Månadens poeter” möter ni två nya poeter varje månad, alla är medlemmar i KulturUngdom och alla har minst en sak gemensamt: de älskar poesi och har något att säga som fler behöver ta del av. Varje torsdag kommer en ny publicering upp på hemsidan, och imorgon är det Uddevallabon Olivia Kristianssons tur. 

 

Du kysser mina läppar.
Desperat försöker du fylla mig med värme.
Men vi vet att allt är försent.

– ur När bussens bromsar inte får fäste


Vem är du?

Jag heter Olivia Kristiansson och jag är tjugoett år gammal. Jag bor i Uddevalla och här driver jag bland annat en liten skrivargrupp tillsammans med kulturföreningen KAUS.

Vad betyder poesin och skrivandet för dig?
Jag har skrivit sedan jag var liten och det var i texten som jag fann min röst. För första gången kunde jag uttrycka mina tankar, och dela dem med andra. Jag har ett väldigt starkt minne om att jag skrev ett brev till mina klasskompisar där jag bad om ursäkt. Jag förklarade för dem hur jag fungerade och att jag inte kunde hjälpa att min ADHD gjorde att jag ofta reagerade med våld. Det var ju inte min avsikt att såra folk. Det bara råkade bli så. Det här var första gången som jag lyckades förmedla mina känslor till människor i min omgivning. Vi blev en mycket bättre klass och jag kände mig för första gången fri.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter på sidan?
Mina texter är idag ett sätt för mig att rensa mina tankar och följa mina känslor. Därför tänker jag dela några väldigt starka texter, som blottar min innersta kärna. Med mig brukar det alltid bli känsloladdat och jag är inte rädd för att beröra tunga ämnen.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa om?
Denise Ohlson Bergqvist. Hon skriver feministisk poesi och syns ofta på olika scener i Uddevalla. Hon är också den som hjälper mig med poesigruppen. Denise är en fantastisk brud som skriver underbara texter.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Jag publicerar mina texter på min blogg: nouw.com/monstergirl/category/dikter-och-lyrik