K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Vi har nöjet att presentera årets första poet här på KulturUngdom – Sayam Chortip. 

Från och med hösten 2017 satsar KulturUngdom på att vara ett återkommande fönster för poesi som konstform. Vi tänker oss skrivandet och textkonsten som ett sätt att mötas, här ryms orden som i annan form är svåra att sätta samman, tankarna som i just poesins form hittar sin plats.

Vi har nöjet att presentera första poeten för januari, Sayam Chortip, vars dikter publiceras här på KulturUngdom redan imorgon.

"Hela dikten
börjar med en tanke
ett argument
en känsla
Var finns jaget nu”

– ur Sayams dikt “Hela dikten“

Vem är du?
Jag heter Sayam Chortip och jag är en poet.

Vad betyder poesin och skrivande för dig?
Poesin och skrivandet är livet för mig det är inte bara själva skrivandet utan även att jag andas det inte för att låta klyschigt nu eller så men det är även som en slags medicin. Jag mår bra utav att skriva. Det bästa med poesin är att den är fri och att man kan uttrycka sig på olika sätt och att poesins röst är viktig.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Hm svårt att svara på. Jag skriver oftast ”solidariska” dikter har jag hört. Det jag kan lova är att ni kommer få läsa mycket igen kännedom och vardagsbetraktelser och känslor drömmar och om hopp och en del från min kommande diktsamling “Korta dikter”.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Daniel Boyacioglu, Jenny Wragnborg, Sara Hallström, Fredrik Nyberg och Bruno K Öjier.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Ni kan få tag på min poesi på Spotify där kan ni höra mina inlästa dikter på Vulkan förlag finns några diktsamlingar från min debutdiktsamling Dis kvar och sen kan ni lyssna på min poesipodcast Poesijakten på Facebook och podcaster.

Sayam Chortip på sociala medier:
INSTAGRAM 
SPOTIFY


Sayams första dikt publiceras torsdag 4 januari här på KulturUngdom. Nästa diktpublicering sker 18 januari. God läsning!