K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Rasmus Norberg tar över stafettpinnen den här veckan i KulturUngdoms nya poesisatsning. På torsdag publicerar vi Rasmus poesi, men redan nu kan vi bjuda på en föraning om vad som komma skall samt en kort intervju med poeten.  

 

“Ettusentrehundratrettiosju avtryck senare, en utvald, särskild, intryck, skor, knappar, kragen, byxor till och med tankarna i sammet eller siden.
Det är ekonomi, vår värld, förr två nu fyra gånger skiftar om som vår, vinter, sommar, höst. Sätter punkt. Årstider.”


Utdrag ur Rasmus dikt “om modeveckan och ideal”

 

Vem är du och vad betyder poesin och skrivande för dig?
Rasmus är mitt namn, jag är en mångfacetterad kreatör, skulptör och designer. Skrivandet har dock alltid funnits nära till hands sedan tidig ålder, som ett slags bollplank, en portal att ventilera tankar och känslor genom.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
I min tonår drömde jag om att bli låtskrivare och skrev mest relations- och kärleksdikter. Denna genre av skrivande är enkel för mig att falla tillbaka mot men jag vill genom mitt deltagande i KulturUngdom utmana mig och bryta ny mark i mitt skrivande. Det kommer bli en spännande tid för min egen del och förhoppningsvis för dig som läsare, en blandning av samhällskritiska, kärleksdrabbade och miljöskildrande texter. Förhoppningsvis ett helt nytt skarpt och mer vågat sätt för mig att skriva.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Som poet eller skribent har jag tidigare undvikit att läsa andras verk men har den senaste tiden inspirerats av, den vassa poeten, Yahaya Hassan från Danmark, den poetiskt skämtsamma Elin Ruuth och vill påminna om alla de texter Joakim Berg komponerat.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Vill ni se mer av mina verk finns jag på Instagram under namnen @razberryboy eller @razberryproduction.