K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Under hösten kommer vi att få möta hela fyra nya krönikörer här på KulturUngdoms hemsida. Som andra person ut hittar vi Bushra Yahya Al-Jubaihi, vars första krönika publiceras den 14 augusti. Redan nu får vi en presentation av Bushra. Väl mött!

Hej, vem är du?

Jag är Bushra Yahya Al-Jubaihi från Jemen. Jag har varit i Sverige i tre år nu. Jag har kandidatexamen i engelska från mitt hemland och har jobbat med olika arbeten här i Sverige. Nu är jag mammaledig. Jag är en människa som tycker om att läsa och skriva om kulturella ämnen och sociala frågor.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Ni kommer att läsa om olika saker men mest kring sociala och kulturella ämnen. Jag har många tankar i mitt huvud, till exempel om känslor kring att bli mamma för första gången, om att flytta till ett annat land, om migration. Om vad betyder att leva utan att ha familjen nära sig, om hur det känns att inte kunna åka till sitt hemland, om vad begreppet hemland innebär.

Vad tycker du är absolut sämst just nu?
Kriget i mitt hemland som begränsar min familjs frihet. Nu är min pappa och min bror fängslade på grund av att min pappa är journalist! Jag är såklart väldigt orolig över detta.

Vad tycker du är allra bäst just nu?
Att mina ämne kommer att publiceras och många människor kommer att läsa mina tankar.

Hur ser din relation till text, ord och skrivande ut?
De är en stor del av mitt liv för att jag har vuxit upp i detta pga min pappa som är journalist,
författare och politik.

Vems ord, mer än dina, bör vi läsa under 2017?
Vet inte riktigt på svenska men på arabiska skulle jag kan rekommendera många olika
författare! Mahmoud Darwish, Ahmed Shawqi, Abu Tayeb Almutanabi, Jubran Khalil Jubran, Tamim Albarghuthi, Ahlam Mustaghanmi, Ghasan Kenifani och min pappa Yahya Al-Jubaihi till exempel.