K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Under hösten kommer vi att få möta hela fyra nya krönikörer här på KulturUngdoms hemsida. Först ut är Linus Kuhlin, vars första krönika publiceras den 7 augusti. Redan nu får vi en presentation av Linus. Väl mött!

Hej, vem är du?
Jag är en kattälskande mångsysslare som bakar mer än vad min partner påstår sig hinna äta. Är lika rastlös som neurotisk, vilket resulterar i fler pågående projekt än vad tiden räcker till. Gråter av Ryan Adams röst och Kajsa Grytts låttexter. Skrattar helst och oftast åt Liv Strömquists seriealbum och prator i Lilla Drevet. Längtar alltid bort, men vet inte vart.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Jag har inte någon mission eller ett uttänkt syfte med mina kommande krönikör på KulturUngdom, och tror således att de kommer te sig ganska olika gentemot varandra. Ambitionen med texterna - i den mån det nu finns en sådan - är dock att de ska vara underhållande. Huruvida de faktiskt blir "underhållande" är såklart upp till andra att avgöra, men det är i skrivande stund det närmaste ett tema som jag kan komma på.

Vad tycker du är absolut sämst just nu?
Att Alliansen sålde ut välfärdssamhället och de ständigt ökande klasskillnaderna.

Vad tycker du är allra bäst just nu?
K. Svensson Harmony Studies - en serie noveller i ljudboksliknande format av Kristoffer "K" Svensson som hittas i Biblioteks podfeed. Svenssons sätt att hoppa mellan fiktion och verklighet är lika fascinerande som fängslande. Gillar de böcker som K. Svensson har skrivit tillsammans med Kalle Lind och Nanna Johansson, men Harmony Studies är något av det mest säregna jag har hört.

Hur ser din relation till text, ord och skrivande ut?
Jag har - likt så många andra krönikörer på KulturUngdom före mig - alltid älskat att såväl läsa som skriva. Dock var det först för ett drygt år sedan som jag kom på att jag faktiskt vill kunna försörja mig på att skriva. Kanske har jag alltid vetat om det men inte riktigt vågat erkänna det för mig själv. Sedan dess så ägnar jag den största delen av min så kallade fritid åt att skriva - såväl skön- som facklitterärt. Är alldeles för rastlös för att bara ägna mig åt en genre eller texttyp - vilket även gäller val av läsning.

Vems ord, mer än dina, bör vi läsa under 2017?
Liv Strömquists! Alla borde läsa Livs serier och lyssna på hennes poddar. Hon är - med god marginal - Sveriges roligaste människa. Hela hennes persona är väldigt inspirerande på något sätt, och jag önskar att jag var lite mer som henne - lite roligare, lite smartare, lite mer karismatisk.