K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Medlemmen Martina Sandström gav oss för ett tag sedan en finfin skrivguide för främst prosa, som du hittar HÄR. Där hittar du också en intervju med Martina. Nu är det dags för uppföljaren, som specifikt handlar om att skriva poesi. Många inspirerande och triggande tips, Du hittar guiden HÄR. Väl mött!

Vi passar på att fråga några frågor:

Varför en poesiguide?
Jag tänker att om man vill komma igång med skrivandet så är poesi en lättillgänglig form att börja med. Det finns inte så mycket ramar utan dikter kan se ut på alla möjliga sätt. Framförallt så finns det inga regler vad gäller längd. I början när man vill komma igång och skriva kanske en novell eller en roman känns väldigt långt och stort. Poesi är enklare på det sättet, eftersom en dikt kan vara väldigt kort. Jag hoppas att poesi-guiden inspirerar och startar igång ett roligt och flödande skrivande som inte känns stort eller svårt.

Vad är det, enligt dig, som är intressant med att just skriva poesi?
Det är nog formen, innehållet och tolkningen. När jag skriver en längre prosatext så tänker jag mycket på struktur och dramaturgi, men vid poesin tänker jag inte lika mycket på det. Det är ju det som är härligt med poesin, det är ganska fritt och då tolkas det oftast på helt olika sätt av läsarna dessutom.

Har du några tips på favoritpoeter eller dikter som du vill dela med dig av?
Jag läste nyligen Det här är hjärtat av Bodil Malmsten och i den finns det en dikt som har stannat kvar hos mig. Den går såhär:

Mitt liv
började när jag mötte dig

Får lilla hjärtat komma ut
och leka?

När du blir stor, mitt hjärta
hjärtat mitt

Jag älskar dig mer än -
vad finns det?

Den blomstertid

Kärlek är att jag vill
att du finns