K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Förra året beviljades Saga Björklund Jönsson och hennes vänner K-Pengar för projektet REFUGEE SAFARI - a Progressive House Musical, en musikal som ska repeteras och spelas i bland annat Jordanien, Rumänien, Italien och Göteborg. Minst 16 föreställningar i flyktingläger, på asylboenden och för betalande publik är tanken. Och ikväll är det dags för Sverigepremiären! Här kommer Sagas senaste uppdatering om projektet.

När hösten är här.

Sommaren tog fart, och tog slut. Så plötslig är det höst och Sveriges nya asyllagstiftning börjar kännas som en hårdare och kallare vind än jag förstod den när den kom i juni.

Efter vår resa till Portugal har vi hunnit med en tur till Tjeckien igen, en sväng till Tyskland, Slovenien och nu är vi i till Litauen. Jag och Husam sitter på flygplatsen och ska snart åka till Sverige och äntligen spela Refugee Safari i Göteborg där vi skapade den för snart ett år sen.

Igår spelade vi på Inconvinient Films - Human Rights Film Festival, blev intervjuade i Lithuania National TV och startade dansgolv på en liten liten krog i Vilnius.

UD avråder svenskar att åka till Afghanistan men ändå utvisar vi tusentals ensamkommande barn dit.

När vi reser med Refugee Safari till olika länder har vi alltid olika typer av samtal om flyktingsituationen. Och någonstans efter att Husam berättat om sin bakgrund, uppvuxen i ett flyktingläger så får jag alltid frågan: “Varför gör du en sån här pjäs? Vad har detta med dig som svensk att göra?”

Det har ingenting med mig att göra. Det har allting med mig att göra. Min farmor sa en gång: “Vi är alla människor på samma jordklot. Vi är alla lika mycket värda. Vi har alla lika mycket ansvar. Vi måste ta hand om vårt jordklot och varandra”. Hon är en klok farmor.

Jag frågar Husam om han vill hälsa nåt, i blogginlägget “I love you all, even when I’m sleepy”, svarar han.

I Göteborg spelar vi på Atalante 19, 21 och 22:a oktober. Äntligen är vi tillbaka där vi började.

Mer info här!


Läs del ett, två, tre & fyra.

Refugee Safari är ett samarbete mellan Bataljonen [SE], Dafa Puppet Theater [JO], Asociația BÁBU Egyesület [RO] och Father and Son Mainstream [SE, IT, GE]. Mer information finns under #refugeesafari och www.fatherandsonmainstream.com/refugeesafari.