K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Under utställningen Vägen Hit bjuder Kulturhuset i Borås in till fest den 26 oktober! Välkommen på mingel, musik och tilltugg i Stadsteaterns fina foajé, och passa på att se utställningen som visar projekt runt om ifrån Borås på temat Vägen hit.

Workshop: Side by Side med KulturUngdom
Vi slår oss ned med tyg, pennor, broderitråd och samtalen om förändring, kamp och jämlikhet.
Alla dessa låttexter, tyger, slagord, poetiska rader och alla dessa toner och undertoner. När vi ses så händer det grejer, vackert säger vi och bjuder upp till en patchworkdans med KulturUngdoms slöjdande och textliga medlemmar och konsulent.
Side by side som workshop och textilverk finns för att sy samman några av alla ord som rört sig dels under Imagines deltävlingar i Vara och Mellerud, dels under Boostas avslutningsarrangemang i Borås och Kulturbron i Lidköping vidare till Borås Pride och nu också till Vägen hit!

Evenemanget presenteras i samarbete med eldsjälen Diana Zemarai.

Musik med Mushtaq Khorsand rappar på modersmålet Dari - missa inte denna grymma rappare från Göteborg! Mushtaq är den första artisten i världen som släppt en hiphop-skiva på Dari där texterna är skrivna av en och samma artist. Vägen till Sverige har varit lång och krokig, och vi otroligt glada att kunna presentera Mushtaq Khorsand på Kulturhuset i Borås! Mushtaq Khorsand är 19 år, född och uppvuxen i Afghanistan, och tillhör folkgruppen Hazarerna. Vid 13 års ålder flydde han till Iran där han arbetade han tills han som 16-åring blev tvingad att återvända till Afghanistan. Där och då började hans långa resa genom Europa till Sverige. Idag studerar Mushtaq modedesign på gymnasiet och väntar på ett första besked på sin asylansökan. Redan som barn blev Mushtaq nyfiken på hiphop och rap och fick genom sin pappa upp ögonen för västerländska artister som Tupac, Eazy E och Notorious B.I.G. På transitboendet i Malmö träffade han andra killar som också lyssnade på rap, och så småningom började Mushtaq prova att rappa andras texter. De som lyssnade uppmuntrade honom att fortsätta och han blev alltmer övertygad om att han ville ha en framtid som rapartist. Under en av de många sömnlösa nätterna på transitboendet började han skriva en text om sin jobbiga situation. Låten, Yadesh bakhair, blev början på hans musikaliska resa. Hans första skiva släpptes i mars 2018, och nu jobbar han på sin andra skiva som planeras att släppas i vår.

Tid: Fredag 26 oktober 2018 kl. 17:00–21:00


Facebook-event
Följ Mushtaq på Facebook:
Mushtaq