K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Helgen 4-5 mars gick deltävling nummer tre och fyra i Musik Direkt - en del av Imagine - av stapeln i Alingsås. I väntan att få soundchecka skapade tävlingsdeltagarna jättestor backdrop tillsammans. Backdropen kommer att finnas med under regions- och riksfinal. Under lördagen agerade slöjdkoordinator Elin Thomasson inspiratör och under söndagen visade textilkonsthantverkaren Erika Ticona hur en tillverkar Ojos de dios - latinamerikanska amuletter.

Helgen inleddes med mycket färg och kreativitet på lördagen. En allergi satte tyvärr stopp för den planerade pappersslöjden, men det kompenserades med en explosion av färg och tag:ande. Under söndagen fortsatte den kreativa kavalkaden med garnslöjd. Erika Ticona handledde i tillverkning av Ojo de Dios - Guds öga på spanska. Ojo de dios är en lyckoamulett som gjorts och använts sedan lång lång tid tillbaka på de amerikanska kontinenterna och runt om i världen.

Två bokstäver till i ordet IMAGINE har nu adderats till den stora backdrop som kommer att vara en del av regions- och riksfinalen i Musik Direkt. Den 11 och 12 mars kommer två bokstäver till att skapas i samband med deltävligen på Regionteater Väst i Uddevalla. Då instruerar konsthantverkare Marjan Jabinpishe i textiltryck och plåtslöjd. Passa på att vara med och göra ett avtryck! Om du inte är deltagare i Musik Direkt/Imagine men vill vara med och slöjda: välkommen!

KulturUngdom är initiatvitagare och arrangerar slöjdverkstäderna under Musik Direkt/Imagine i samarbete med Slöjd i Väst, Studieförbundet Vuxenskolan och NBV.


För mer information, kontakta Elin Thomasson ,070 287 19 97.