K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Lördagen 11 februari var det Musik Direkt - en del av Imagine - i Skövde. Under tiden banden gjorde sina soundchecks hölls en slöjdworkshop. Slöjdaren Therese Holmgren agerade handledare och bjöd på verkstad i textiltryck.

Det är KulturUngdoms slöjdkoordinatorer Elin Thomasson och Malin Karlsson som står bakom idén, som handlar om att - på varje deltävling av Musik Direkt - skapa en bokstav från "Imagine" med hjälp av olika slöjdtekniker.

För att ge deltagarna lite rum för kreativitet hoppades det under denna träff fram till andra bokstaven: M. De tävlande musikerna fick hjälpas åt att fylla bokstaven med sina artistnamn och fria, kreativa idéer. De fick möjligheten att själva skapa schabloner att trycka med och vissa målade även på frihand. Verkstaden möttes av ett stort engagemang och mot slutet av dagen ståtade en rätt snygg bokstav: Shrek och åsnan är med på ett hörn, olika stilar möttes och i nedersta hörnet finns en liten rebus.

KulturUngdom är initiatvitagare och arrangerar slöjdverkstäderna under Musik Direkt/Imagine i samarbete med Slöjd i Väst, Studieförbundet Vuxenskolan och NBV.

Nästa tillfälle blir i Alingsås den 4 mars och då bjuder handledaren Katia Ibarra på pappersslöjd. Om du inte är deltagare i Musik Direkt/Imagine men vill vara med och slöjda: välkommen!


Mer info om deltävligen i Alingsås här. Läs en intervju med slöjdkoordinatorerna här.