K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Under november och december presenterar konstnären, poeten och aktivisten Anna Nygren sin utställning ”Klumpar, kluster, arv & textila berättelser”. Här ges en utställning – en samling virkade verk skapade av garn från Annas mormors syförening utanför Finspång, en mosters väninnor, en väns mamma på Gotland. Material från människor som inte velat slänga bort sina halvfärdiga eller ofärdiga saker möts.

”Jag har tänkt på garnet som ett arv, och jag har försökt lyssna på och tänka på, garnet som material och på alla olika sammanhang det kan ha varit i, vad det bär på. Det har blivit stora skulptur-häng-klumpar. Ibland har andra saker fått ta plats i garnet, som om det är ett nät som låter saker fastna. En vante, pärlor, provlappar, en trasig blomkruka. Ibland har det blivit en dikt. Ibland gamla ord. Ibland nya.” - Anna Nygren

Under utställningen och samtalen berörs bland annat frågor kring hur ett material såväl som ett utövande kan härbärgera ett slags arv och hur vi idag kan förhålla oss till det. Här ses också hantverket som ensam såväl som kollektiv syssla och dess relation till minnen, generation och plats.

Strömsfors Bruk
12 november | Kl. 11-16

Utställning, syjunta & öppet samtal
Mer info.

NäRA i Borså | Utställning: 14 nov-14 dec 
Lunchsamtal & vernissage med Karolina Pahlén från Borså Konstmuseum den 14 nov, kl. 12-13.
Samta & syjubta den 5 dec, kl. 16-18.
Mer info.

Välkommen!


Arrangeras av KulturUngdom, där Anna Nygren är medlem.