K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

För tredje året i rad har ett fantastiskt gäng människor träffats och skapat slöjdlägermagi. Med erfarenheten från två tidigare slöjdläger bestämde vi, Sara Degerfält och Hedvig Flärdh, oss för att även iår dra ihop ett slöjdläger. Hedvig tog på sig projektledarrollen och jag, Sara, lutade mig tillbaka i rollen som bollplank och påhejjare.

Liksom tidigare har syftet med lägret varit att skapa kontaktnät och plattformar för unga slöjdare att träffas. Det är också ett sätt för slöjdare att utvecklas och testa på saker som de inte skulle gjort på egen hand, hemma. Som en slags fortbildning för slöjdnörden, slöjdnovisen och för folk som på olika sätt arbetar med slöjd. Efter det att anmälan öppnade blev de trettio platserna snabbt fullbokade. Den 27 Augusti vad det dags att åka till den scoutgård utanför Härryda vi bestämt oss för att arrangera lägret på. Deltagarna var uppdelade i tre verkstäder med tre fantastiska ledare: Erik Torstensson, ullkonstnär, höll i en verkstad som hette tova och spinn, Shemah Hassan, som är bokbindare i Stockholm, höll i en bokbinderikurs och Jesper Bok, som är engagerad i vikinga-reenactment höll i en sista skinnsömnadsverkstad. På lördagskvällen ställde vi samman en festkväll med god mat och en cirkusföreställning skapad av Jesper-skinnsömnadsledares barn!

Samarbetspartners var Studieförbundet Bilda, Slöjd i Väst, och KulturUngdom. I och med dessa samarbeten kan vi hålla nere lägeravgiften så att deltagarna endast betalar 900 kronor för logi, mat och material.

Med andra ord: ett mycket bra läger! Nästa år kör vi igen - samma helg, samma lägergård. Se till att du kniper en plats!


Mer om Slöjdlägret här!