K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Politiska intryck, samhälleliga uttryck, konstnärligt påtryck, kreativitetens uppryck! Avtryck Festival är ett engagemangstivoli och ett kluster av aktiviteter som lördagen den 30 augusti 2014 intar Skövde Kulturhus med omnejd.
I samarbete med Kulturhuset Skövde och KulturUngdom fortsätter konstnärsduon Jåanna Andreasson och Julia Berg Oskarsson sitt arbete som startade under Almedalsveckan 2013. Verket därifrån berör vad politiken gjort för intryck på dem och som en fortsättning vill vi tillsammans med er utforska begreppet avtryck. Vilka avtryck vill ni lämna, i politiken eller till eftervärlden? Vilka intryck vill ni ta vara på här och nu? Fokus ligger på att lyfta gestaltningar av det ni gör, era aktiviteter eller frågor satta i en form som passar ert arbete. Festivalen är alltså inte ett forum för att marknadsföra organisationer rakt upp och ner, vi vill ta det ett steg längre och låta konsten, kulturen och kreativiteten visa vad ni vill säga. Och låta detta möta andra som deltar samt en allmänhet på plats.

I enkelhet: Vilka är era grundfrågor? Vilken form ger bäst uttryck för dessa? Vilka avtryck vill ni lämna och hur kan de uttryckas i konstnärlig/kreativ/kulturell form? Vill ni hålla en skrivarverkstad med brev adresserade framtiden? Eller annordna en speeddating med makthavare, politiker och aktivister? Eller ta plats på kulturhusscenen, dra ihop till filmvisning, måla plakat, virka samhällskommentarer, annordna en frågestund? Varmt välkomna!

Har ni några frågor? Kontakta Julia och Jåanna på avtryck2014@gmail.com.