K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Tidigare i vår kunde vi läsa att Skövde Pride skulle göra ett uppehåll under 2018 men ganska så snart efter hörde vi att ett gäng engagerade civila eldsjälar gått samman för att Pride ska bli av i Skövde ändå. Vi tog kontakt med en av eldsjälarna, Hanna Forsling för att höra mer om detta K-pengar beviljade projekt.

Hej Hanna. Vilka är ni som ligger bakom Pride Skövde 2018?
Från början var det jag som tog tag i det, skrev ut det på sociala medier och väldigt snabbt anslöt sig flera av mina vänner. Däribland Jens som varit en ovärderlig del i pusslet, även Amanda som är ordförande i Skövde ungdomsforum och Sanna på Skövde City Förening har stöttat starkt, för att bara nämna några. Stödet från vänner, och främlingar, är verkligen ovärderligt och inget hade kunnat ske utan dem.

Berätta om bakgrunden till Pride 2018 i Skövde.
Kort och gott så kunde dessvärre inte föreningen Skövde Pride hålla i årets festival/parad pga ombyggnation, däremot så är de tillbaka större och starkare nästa år. Pride 2018 Skövde kom sig naturligt, jag hörde av mig till dem och de sa att de gärna går med men inte kunde vara arrangörer iår och på den vägen var det.

Vad hoppas ni på för mottagande under pride?
Vi har verkligen fått ett fantastiskt mottagande, så många glada och stöttande människor som ansluter sig varje dag. Det kunde verkligen inte gått bättre. Ett riktigt stort TACK till alla som visar sitt stöd till Pride, kärlek och friheten att få vara sig själv och älska vem man vill!

Varför är det viktigt att pride blir av just i Skövde?
Det är viktigt eftersom att Pride ännu inte är en självklarhet, i en perfekt framtid behövs inte pride och ingen behöver skämmas för vem man är eller vem/vilka man älskar. Däremot behövs Pride för att vi tillsammans ska kunna ta oss dit.

Vad är er relation till KulturUngdom och hur har föreningen stöttat er? Har ni några tips till andra som gärna vill göra egna kulturprojekt och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?
Jag har tidigare inte haft kontakt med KulturUngdom men vi har fått ett fantastiskt mottagande, för oss en stöttepelare rent finansiellt men också ännu en bit i pusslet för ett lyckat Pride 2018 Skövde! Mitt tips är ganska enkelt, prova! I värsta fall så var det inte rätt plattform, i bästa fall så hittar du helt rätt och får en ovärderlig sammarbetspartner och stöttepelare!


Facebook-event för Pride Skövde 2018?