K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Den 15-17 juni är det äntligen dags för Borås Pride. Festivalen arrangeras för andra året i rad, av och med HBTQIA-personer och allierade, och bjuder på ett digert program av verkstäder, utställningar, föreläsningar, konserter, dans och spännande samtal. Vi rekommendarar allt men passar på att puffa lite extra för medlemmarna Sian Hedberg och Elliott Heinonens foto- och textutställning på Hemgården.

- Se programmet här -

RFSL Borås Sjuhärad står bakom Borås Pride och blicken riktas mot normer som begränsar. Normer kring sexualitet, könsidentiteter, könsuttryck och levnadssätt. Normer kring bakgrund, klass, makt, etnicitet, tro och icketro. Normer kring hudfärg, språk, funktionsvariationer. Parollen lyder; ”bryt dig fri från normer” med ett intersektionellt och överskridande perspektiv.
Borås Pride vill belysa vikten av att samlas och vikten av att driva ett välgrundat och aktivt arbete kring HBTQIA-personers rättigheter i samhället, ett arbete som görs året runt. Tre dagar med regnbågsflaggor, ett brett program och synlighet i centrala Borås är ett redskap i arbetet som tar plats i hela Sjuhärad, 365 dagar om året. 

Vi ses där!


Allt om Borså Pride här.
Mer om Sian Hedberg och Elliott Heinonens här.