K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Sterile Hermaphrodite från Uddevalla är på väg till Albanien. Bandet har tidigare spelat i våra grannländer Norge och Danmark men ska nu ta sig an balkans diamant - Tirana. Fyra datum ska göras med start på BunkerFest* den 8:e september.

Efter två resor till Tirana har vi på föreningen lärt känna en hel del folk i Albanien och när de visade intresse för att få ner ett band var vi så klart inte svårflirtade. Efter några mejlturer stod det klart att Sterile Hermaphrodite skulle åka och efter ytterligare några svängar stod det klart att det skulle bli fyra spelningar. Hur kul som helst tycker vi - och det verkar även bandet tycka.

Hej Steriler, hur har ni det?
- Alla tiders, alla tiders, håller på att repa för fullt, och eftersom det är något fel på ventilationssystemet i vår replokal just nu så är det extremt varmt där inne. Men att spela i extrem hetta får ses som en repetition i sig.

Er senaste EP 'Hard Times' är tämligen nysläppt, hur har reaktionerna på den varit?
- De som hört den tycker att det är det bästa med Sterile hittills, och det är vi minst sagt böjda att hålla med om. Vi blev väldigt tillfreds med ljudet som Anders i Nacksving fick till. Precis som vi vill att det ska låta.

Albanien, vad har ni för förväntningar på det?
- Oj, det kommer bli högst intressant. Vi vet inte så mycket om landet faktiskt mer än att det är ett fantastiskt klimat där nere och att befolkningen ska vara väldigt hyggliga mot oss turister. Sen ska det bli spännande att få se och höra dom andra banden som ska spela på BunkerFest. Sen så hoppas vi så klart att dom som kommer och kollar, uppskattar och diggar våra låtar.

Vad glömmer ni inte att ta med i packningen?
- Snus, resorb och solhattar.

*BunkerFest görs vid en av de 750 000 bunkrar som finns runt om i hela Albanien. Byggda för militära anledningar har många av dessa nu börjat finna nya funktioner som restauranger, caféer, hotell och även en festival.


Mer info:
FACEBOOK
BUNKERFEST - HEMSIDA