K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

En av Portugals största metalfestivaler, SWR Barroselas Metalfest, släppte nyligen hela sin lineup och bland många stora internationella namn hittas även Kungälvsbandet We Dream Alone. I samband med festivalen passar bandet även på att göra några extra spelningar i Spanien. Vi tog ett snack för att prata om turnén, deras nya album och framtidsplanerna.

Vad hade ni haft för er under 2017? Vad var höjdpunkten?
- Året gick främst åt till att skriva klart och spela in vår tredje skiva ÆTHER. Vi gjorde bara en spelning under förra året, så utåt sett har det kanske varit lite dött, men vi har haft fullt upp! Höjdpunkten var helt klart veckan vi spenderade med Ulf i hans studio, Hoborec. Vi spelade också in en musikvideo till låten Celestial som blev första singeln från skivan. 

Nu har ni precis släppt ert tredje album ÆTHER. Berätta lite mer om den.
- Musikaliskt är ÆTHER en väldigt varierad, vi har varit mer öppna för att utforska både äldre och bredare influenser den här gången. Men trots variationen tycker vi att musiken får en tydlig helhet och bygger vidare på det vi har gjort tidigare. Man hör att det är vi, men vi tar fler risker än tidigare! 

Hur känns det att få åka till Portugal och spela på SWR?
- Det känns riktigt jävla grymt! Vi har haft löpande kontakt med KulturUngdom sedan vår förra skiva, Weightless, But Still Sinking, och vi är extremt glada och tacksamma för den här möjligheten. Vi har inte varit så långt ner på kontinenten tidigare men vi har länge velat ta oss ner i Europa och visa vilka vi är. Nu har vi fått vår chans att göra det, så vi tänker ge vårt allt!

Vad är planen för 2018?
- Under våren när albumet är släppt planerar vi att göra ett par spelningar i Sverige, så håll utkik efter det! Vi kollar även på att göra en längre sväng i Europa lite längre fram. Sedan är skapandet av ny musik en ständigt pågående  process för oss och det finns redan nytt material på gång, så det kommer vi fortsätta jobba på under året!

We Dream Alone spelar enligt följande; 
25.04 @ Cadillac Solitario, Madrid, ES - 26.04 @ SWR, Barrosellas, PT - 28.04 @ Aso Cul Tugurio, Cordoba, ES


FACEBOOK
SWR FACEBOOK