K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Uddevalla Solid Sound är en ny musikfestival som i bryggan mellan augusti och september i år visar upp sig för första gången. Skådespelsplats är en bakgård i centrala Uddevalla och om allt vill sig väl kan det inte bli annat än fantastiskt. Föreningen bakom har siktat in sina bokningar på vad som är aktuellt, så alla artister som spelar har nästan uteslutande släppt nytt i år, eller kommer göra så lite senare. Vi säger hjärtligt välkomna till Uddevalla Solid Sound.

Elva akter på två dagar, fem på fredagen och sex på lördagen, står på programmet som innehåller Christian Kjellvanders nyvakna Loosegoats, Simian Ghost och Durango Riot, för att nämna några. Bakom festivalen står en liten tight grupp som skapat många små betydelsefulla samarbeten, vilket ju ofta är vägen att gå när man tänker stort i liten stad. Själva platsen, teaterföreningen Studio 32:s bakgård ger festivalen det lilla extra och måste vara en av Sveriges vackraste. Det känns som det kan bli bra det här.
- Ja, vi vill ju tro det och vi hoppas såklart på sol och ren magi under sommarens sista helg, säger Pontus Blom från festivalen.

Kan du beskriva er arrangemangsplats?
- Festivalen kommer äga rum på Studio 32s bakgård i Uddevalla som ligger på Kungsgatan. Ett helt fantastiskt ställe som är betydligt större än vad många kanske tror. Det finns både läktare och ståplats och på tillhörande bakgård (Lotcen) så kommer det finnas öltält och servering av mat och dryck.

En av tankarna med valet av plats är att skapa ett uterum där det ska jobbas mycket med ljussättning. Festivalen har också satsat på att hitta bokningar som ligger väl i tiden och siktat på aktuella artister.
- Vi är övertygade att vi är ganska tidigt ute med en del, t.ex. Magnus Ekelund och Stålet har ju hyllats en hel del ute i landet i år och Simian Ghost har blivit hyllade internationellt, så de kommer vi säkert se mycket mer av nästa år. Sen är ju festivalområdet väldigt intimt, musiken kommer verkligen hamna i fokus.

Är det kul nu innan eller är det mestadels bara stress och slit?
- Jag skulle vilja säga att det är både och. Man måste ha i åtanke som arrangör att allt jobb och slit är till för att det ska bli så storslagna och grymma spelningar som möjligt. Allt för att våra besökare ska få en unik upplevelse. Det är det allt handlar om.

Några favoriter bland artisterna tycker Pontus är svårt att hitta och hänvisar folk till festivalens Spotifylista,
- Vi har faktiskt en scen och ett program som gör det enkelt för publiken att se varje spelning. Det man kan göra är att gå in på eventet på fb och kolla klipp och läsa om artisterna. Vi har även en komplett spellista på Spotify så det är bara in och hitta sin egen favorit. Jag kommer iaf inte missa något under festivalen. Jag tycker givetvis man ska se alla artister!

Hur mår du söndagen den 2 september?
- Förhoppningsvis är jag väldigt glad och nöjd då Uddevallaborna var så trevliga och dök upp på festivalen så att vi kan köra ett andra år. Ett andra år hade varit fantastiskt.

Uddevalla Solid Sound går alltså fredagen 31 augusti och lördagen 1 september på en bakgård i centrala Uddevalla, du hittar det nödvändiga på länkarna nedan. Väl mött!


Mer info:
FACEBOOK
SPOTIFY