K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Rome is not a Town, ett av våra favoritband, spelar i år på SXSW i Austin. Den festival som klassas som musikbranschens epicentrum, ett av många kanske, men ändå - det är få festivaler som har så hög profil som SXSW. I år spelar Rome is not a Town där, vi ställde några frågor och fick några svar. Låter som det kan bli en bra resa!

Bandet släppte sitt debutalbum i september, har spelat mycket live och ska nu ta sin stökiga indie till Austin, Texas. Bland ca 500 akter på festivalen är väl alltid några från Sverige, men det är så klart extra fint att det 2018 är många från vår del av stan. Förutom Rome is not a Town spelar även Sarah Klang, Shitkid och Pink Milk. 

Hallå, hur är läget, så här veckan innan ni åker?
Kajsa: - Det känns jävligt peppigt faktiskt! Det är så sjukt många bra band som spelar, funderar på att göra om kladden på alla band vi vill se till ett Excel-dokument med fyra flikar. Har också börjat fundera över vilken storlek på resväska som är optimal, om vi ska vara allvarliga eller glada i passkontrollen och vilken temperatur som egentligen är shortsväder.

Hur hamnade ni egentligen på festivalen?
Kajsa: - Vi blev överraskade, det var vår bokare som anmält vårt intresse att spela, och glada också att de ville ha oss. En bra överraskning.

Vad är målet med resan som helhet? Det ska ju finnas en del möjligheter på SXSW.
Emma: - Äsch, vi åker dit och ser vad som händer! Kul ändå att åka till land of the trump och se hur mycket han har förstört!
Kajsa: - Målet är att göra varje spelning 1000%. Både som band från scen och som publik från golv. Möjligheter finns överallt, SXSW är bara ytterligare en.
Carro: Ska också att passa på att se och hänga med alla mindre band jag gillar som sällan eller aldrig tar sig från USA till Europa (och Göteborg). Kanske bli vän med dem. Tänker att de absolut kommer gilla mig lika mycket som jag gillar dem, så kan de komma hit och hälsa på ibland. Sen ska vi gå på safari och titta på mingel, på de som strategiskt placerar sig vid “spontana fotograferingar” och säljer in sig till den amerikanska drömmen. Det ska bli kul.

Vilket är ert bästa minne som band från det senaste året?
Kajsa: - Bästa minne... Releasekvällen för vårt album kändes verkligen som ett avstamp efter allt slit, eller som en punkt. På ett bra sätt. Så jävla bra kväll var det och det var vi värda.
Emma: - Att spela in video! Den vi gjorde till I’m in a brand var så sjukt kul att göra. Tänk att få komma på konstiga idéer och se dom förverkligas och bara med hjälp av dina bästa kompisar! Det var väldigt fint.

Vad kan toppa just det minnet?
Carro: - Svårt om det går att toppa releasen på samma sätt, men något som kan komma i närheten är om vi skulle spela på samma fest som Snail Mail, Hinds, La Luz, Shopping och Mint Field... Skulle absolut vara något att minnas i alla fall!

Vad glömmer ni inte få med er när ni åker? Vad är chansen att ni ändå bränner att få med det?
Kajsa: - Passet passet passet passet. Jag tänker på det varje kväll om och om igen. Jag har hängt upp det på min dörr för att komma ihåg. Just det, får inte glömma att fixa en resväska heller, om jag glömmer det är risken rätt stor att passet inte kommer med alltså.
Carro: - Kontaktlinser. Kör på endagars, och glömde ta med extra en gång när vi var iväg och spelade en helg, jag såg verkligen ingenting alls dagen efter. Tror ingen annan märkte det, men jag märkte ju att jag inte såg. Vore dumt och trist att missa att se Austin.
Emma: - Glasögonen! I och för sig svårt att glömma för jag är rätt så blind utan men tänk, vilken katatsrof om åker utan?! Då hade alla i bandet fått turat om att ansvara för mig, hålla mig i handen och sånt!


SXSW Official
Rome is not a Town @ FACEBOOK

Rome is not a Town @ SXSW 
Rome is not a Town @ Vad har du i påsen?