K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Fyra självutnämnda nördar bildar bandet One Inch Giant från Göteborg. Gruppen släppte debuten Malva själva 2011 och har sedan dess spelat en hel del live och dessutom signat med holländska bolaget Soulseller Records, där nästa skiva ska släppas. Troligtvis tidigt nästa år. Men först finns det lite andra planer att prata om.

Med tre år på nacken ska bandet i slutet av månaden iväg på fem datum i östra USA. Väl värt att uppmärksammas tycker vi, då vi tror det är många som skulle vilja spela där. Så - vi låter Axel i bandet utveckla det hela lite grann.

Hur har ni tänkt avrunda augusti?
- På fredag drar vi upp till Dalarna för att spela på Krökbacken, sveriges bästa stoner metal-festival, även om vi inte längre identifierar vårt nuvarande sound med stoner-genren. Den 23e augusti tar sen vi en liten resa till USA för att genomföra en miniturne med fem datum.

Hur har ni styrt upp allt kring resan?
- Har man aspergers, internet och ett intresse för självplågeri är allt möjligt.

Vad är det för ställen ni ska spela på?
- Det är barer, klubbar och en festival. Vi börjar med Brooklyn, sen blir det Washington, Philadelphia och slutligen New London i Connecticut.

Hur ser annars planerna inför hösten ut?
- När vi kommer hem blir det fullt fokus på detaljerna och inspelningen av nästa skiva. Det kommer ta hela hösten och release blir i början av 2013, hoppas vi.

Ok, det är bara att önska lycka till och se fram emot nästa skiva. Good stuff.


Mer info:
OFFICIELL HEMSIDA
FACEBOOK