K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Numero 21 i Vad har du i påsen? är bandet Orkan som släppte sin debut i höstas på Alleycat Records. Bandet går igenom tre skivor och pratar om vikten av texter som är arga, raka och betyder något. Och så lite om att vara en pretentiös tönt också.

Orkan från Göteborg har med absolut precision hittat brytpunkten mellan svensk 70-tals progg och rock från samma tid, och lyckas ändå låta här och nu. Det är riffbaserat med en tight rytmsektion i botten och nåt så ovanligt som politiska texter on top. Bandet släppte debutalbumet på Alleycat Records i höstas och ny musik väntas redan detta året, något att se fram emot. 

 

Vad har du i påsen? är en serie möten med artister som pratar om skivor som betytt något, musik som berört och som artisten influerats av. Vi vill främst uppmärksamma musiker/artister från GBVG-området (Göteborg och Västra Götaland) men kommer även prata med långväga gäster. Vad har du i påsen? produceras av KulturUngdom, tillsammans med Bengans i Göteborg, själva domkyrkan bland skivbutiker i Sverige och dessutom en fin mötesplats för musikintresserade, musiker och vanligt folk.

Och nej, vi har inte sneglat på What's in my bag? Vi har stirrat, och sen bara bytt lite perspektiv och vinkel.

FACEBOOK - Vad har du i påsen? 
FACEBOOK - Bengans Skivbutik