K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Förra året dök Vi Drar Till Landet! upp. En liten festival som skiljde sig på några punkter mot de flesta mindre festivalerna vi lärt känna. Platsen var en hembygdsgård, det var svårt att säga vem som spelade och vem som var besökare och programmet spretade nästan omdömeslöst. 

20-21 juli är det dags för andra upplagan för göteborgsbaserade föreningen bakom det hela, Kartong Inn, som sedan förra året också börjat arra klubben Vi Drar På Jazzklubb. I år flyttar festivalen från Lilla Edet till Koitjärve, som ligger 25 min söder om Göteborg, precis på gränsen till Halland. Ut på landet igen alltså. Vi ställde frågorna till William Soovik, en av eldsjälarna i föreningen.

Andra året för festivalen, vilka misstag ska ni inte göra om?
- Vi känner oss otroligt mycket bättre förbredda i år överlag. Även om vi inte gjorde några katastrofala fadäser förra året så har vi gjort en del förändringar, vi har bantat ner antalet artister för att folk ska hinna softa lite mer mellan konserterna och så har vi ett samarbete med ett kanonbra soppkök som fixar allt käk, så slipper vi själva oroa oss för maten.

Ny plats i år, varför? Vad är bättre?
- Jajjamen! Ny plats! Stället vi var på förra året funkade fint men var inte optimalt. Det var mycket grus och det fanns inget vatten i närheten, vilket vi kände var synd. Årets ställe, Koitjärve lägergård, är väldigt grönt och lummigt. Det ligger precis vid en sjö, har en kanonbra scén utomhus, har flera olika stugor där artisterna kan bo, bättre campingmöjligheter och är helt enkelt mycket mysigare i största allmänhet. Vi har verkligen en känsla av att vi har hittat en plats att återkomma till.

På vilket sätt tycker du ni skiljer er från andra festivaler?
- Det finns vissa punkter där jag tycker att vi skiljer oss från andra festivaler. Visserligen känns det som om att det ligger väldigt mycket i tiden att arrangera små och mysiga festivaler men själva grundtanken med Vi Drar till Landet! är att inte bli större än mellan 150 och 300 besökare. Vi vill hålla det litet och intimt och ser festivalen som en stor nätverksträff för musiker och musikintresserade i allmänhet och inte bara konserter som man får lyssna på. Och så vill vi hålla programmet spretigt och utsätta folk för saker de i vanliga fall kanske inte hade lyssnat på. Så vi blandar friskt mellan frijazz, indie, folk, pop, rock och elektronisk musik.

Vad ser du mest fram emot ur årets program?
- Personligen ser jag mycket fram emot att höra Loney Dear. Dels för att jag aldrig har hört honom live och dels för att jag tror att hans vackra och sköra stämma kommer att göra sig alldeles utmärkt på vår lilla scén i skogen. Det blir nog en perfekt inramning liksom! Men jag är våldsamt taggad på alla höra allt i programmet!

Ok, då tackar jag för din tid William!
- Tack ska du ha! Hoppas att vi ses den 20-21 Juli! :)


 

OFFICIELL HEMSIDA 
FACEBOOK