K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Lirar man punk brukar spelningarna man får vara på små ställen. Ibland blir det kanske nån mindre festival eller gala, men överlag håller regeln kring punk på små ställen. Och det är ju inte så dumt egentligen. Men den här gången har vi ett punkband från föreningen som ska spela på en rakt motsatt arena.

West Coast Riot är mega. Det är den största punkfesten i Sverige. Där spelar punkare som har blivit miljonärer på sin musik. Det är där Dystra Li från Falköping ska dela scen med Rancid, Dropkick Murphys och Randy. Bland annat. Fett är bara förnamnet, vi var självklart tvungna att snacka lite med Wilsson i bandet hur det här gick till.

Vad har Dystra Li att göra på WCR?
- Jadu, vi ska väl helt enkelt leverera ett av dom bästa gig vi någonsin gjort. Verkligen ta vara på chansen och visa hur tacksamma vi är över att få spela där.

Hur hamnade ni där?
- Jo, Close-up Magazine ringde upp mig för ett tag sedan och frågade om vi kunde spela den 26/7 för dom hade valt ut oss som en av deras två akter på just WCR. Så de är ju bara att tacka och ta emot. Det va riktigt kul att vi fick sån positiv kritik från Close-up för skivan också.

Vad gillar Dystra Li annars mest, klubb eller festival?
- Det diplomatiska svaret blir väl att båda har sin charm. Fast på olika sätt. Givetvis är det mer speciellt att spela på en stor festival där man kommer ut till så mycket mer folk, och förhoppningsvis når folk som annars inte lyssnat på oss. Men känslan av fullt ös i nån svettig, gammal och sliten klubb slår det mesta! Så med pistol mot pannan hade vi valt klubb.

Vad ser du själv mest fram emot att se?
- Dels Rancid givetvis! Men Randy har jag hört mycket positivt om, så dom ser jag fram emot. Förstår inte snacket om att Line-up'en inte skulle vara bra alls i år. Dom har fått mycket kritik har jag sett. Men kollar man över vilka band som spelar, och lyssnar på dom så har dom ju hittat några riktigt guldkorn, Street Dogs är ett exempel. Så jag tror att det kommer bli en riktigt grym festival!

Jamendåså, då tackar jag för din tid!
- Tack själv! Alltid lika kul att höra ifrån dig!


OFFICIELL HEMSIDA
FACEBOOK