K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Mira Aasma är på väg ut på sin första turné, vilken sammanfaller med en intensiv period med singelsläpp och ett album på väg ut strax efter hemkomst. Under resan är sättningen en trio, att jämföra med soloarbetet i studion, något Mira ser fram emot.
-Vi passar väldigt bra ihop både musikaliskt och som vänner, så det ska bli hur kul som helst att resa med den här sättningen!

Mira släppte första singeln i slutet av 2015, följde upp med ny singel våren 2016 och nu är alltså tredje singeln släppt, Snow White Wedding, och ett album är på gång. Men först blir det turné genom Österrike, Ungern, Tyskland och Danmark, vilket vi passade på att prata om.
- Nu har vi har repat oss varma, skrivit packlistor, kollat igenom planerna och gjort grymma spotifylistor! Har även jobbat en del med att kontakta lokala medier så hoppas kunna marknadsföra spelningarna där och sprida min musik så mycket som det går.

Har du spelat i någon av städerna innan? Har du någon favorit på förhand?
- Har faktiskt inte varit i just de städerna innan utom Köpenhamn, så det ska bli jättekul att få se hur musikscenen ser ut i respektive stad och få knyta nya kontakter där!

Bandet är lite nytt så även om Mira spelat live i många olika konstellationer så är det lite nya tankar och sätt att göra låtarna som gäller.
- Arrangemangen på låtproduktionerna är ganska stora med mycket olika spår och ljud, men jag tycker att det blir mer intressant att jobba med de instrument och verktyg som vi har än att spela dem exakt som de låter med hjälp av backtracks och hundra olika pads och synthar.

Hur tror du turnén kan ha påverkat dig och er och ert liveset när ni väl är hemma igen?
- Om vi räknar både förarbetet och själva turnén tillsammans så har det ju varit ett väldigt stort projekt och hållit på ganska länge redan nu, har lärt mig otroligt mycket av bara planeringen och repen och tror att vi kommer lära oss minst lika mycket på resan! Vi kommer ha med oss egen scenografi med projektion och tyger o.s.v och både den och musiken kommer vi ju behöva anpassa till olika spelställen, det tror jag kommer vara väldigt lärorikt.

Hur ser vårens planer annars ut?
- Veckan efter turnén spelar jag på SPOT i Århus, sen blir det en mindre albumrelease i Stockholm, en större albumrelease i Göteborg, ett par festivalspelningar och ett par spelningar utomlands. Känner på mig att det kommer bli en kul och spännande vår, är speciellt taggad på albumreleasen i Göteborg på Röda Stens Konsthall 24:e maj eftersom det är ett av de största projekten jag jobbat med. Det kommer bli en liveupplevelse utöver det vanliga så se till att få en plats säkrad!

Turnén ser ut så här; 19/04 – Graz (AT) - Café Wolf / 20/04 – Kesckemet (HU) – Musik Cafe Kilele / 21/04 – Budapest (HU) – Zeg Zug / 22/04 – Pécs (HU) – Nappali / 26/04 – Mainz (DE) – Annabatterie / 27/04 – Beriln (DE) - Schokoladen / 28/04 – Leipzig (DE) - Sofar Sounds / 29/04 – Copenhagen (DK) - Café Retro / 05/05 – Århus (DK) - SPOT Festival


Mira @ facebook