K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Numera Göteborgs­baserade Orkan har stormat från Borås djupaste urskogar, in över stan och tagit sig en erkänd plats på rockscenen. Efter att ha spelat ihop sedan sex år tillbaka har bandets sound rent organiskt tagit form och resulterat i helhjärtad, ösig, 70­-talsinspirerad proggrock med dansanta toner och texter i punkanda.

I höstas släppte ni skiva, hur firade ni detta och hur har den tagits emot?
- Ja, vi släppte ”Solen är på väg” som en 7" på Alleycat Records. I tillägg till detta så hade vi en sjuhelvetes lyckad och rolig releasefest på Kajskjul. Det var lyckat med sjukt bra stämning och många glada, dansande vänner och bekanta! Singeln har mottagits jättebra och vi är väldigt nöjda med resultatet.

Ni ska ju ut och spela en del datum med Nynningen. Hur kom det sig att detta samarbete blev av?

- För ganska exakt ett år sedan hörde Nikke Ström, basist i Nynningen, av sig och sa att Sam Vesterberg, sångaren, skulle ha en gala i solidaritet med folk på flykt på Blå stället i Angered, och att dom ville att vi skulle spela. När Nynningen efter det bestämde sig för att köra en come back-turné så ville dom ha oss som förband. Hur kändes det att få denna förfrågan?

- En sån jävla ära! Vi är verkligen så lyckliga över att få vara en del av det här. Nynningen har varit en stor inspirationskälla för oss som band och för flera av oss personligen. Det är ju delvis tack vare band som dom som vi uttrycker oss som vi gör. T.ex. att vi sjunger på svenska och om sånt vi bryr oss om eller är upprörda, uppgivna eller förbannade över kommer säkerligen mycket från att ha hört Totta Näslunds stämma i högtalarna sedan barnsben.

Förutom denna turné, vad händer härnäst för bandet Orkan?
- Vi har nyligen spelat in en skiva i alla proggares favoritstudio Nacksving som vi kommer att släppa i början av sommaren vilket känns sjukt roligt. 2017 kommer handla om samma sak som alla år - giga tills vi stupar och fortsätta sprida vår musik och vårt budskap!

Orkan ses tillsammans med Nynningen enligt följande; 3/2 @ Inkonst, Malmö, 4/2 @ Fasching, Stockholm, 9/2 @ Teatern, Växjö, 10/2 @ Katalin, Uppsala, 11/2 @ MX Rockbar, Alingsås


FACEBOOK