K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Den 28 januari slår Picknickfestivalen upp dörrarna för sitt nya evenemang Vinterfestivalen. På två olika scener kommer det bjudas på spelningar, poetry slam och performance. Vi tog oss ett prat med Sara Hulander som är en av projektledarna bakom festivalen.

De flesta i Göteborg är bekanta med Picknickfestivalen som äger rum den 6 juni. Varför har ni valt att att även göra Vinterfestivalen?
- Jag och min kollega Sara Lindström såg detta som ett tillfälle att än mer belysa det Picknickfestivalen står för, mångfald och gemenskap. Att vi får ytterligare ett tillfälle att manifestera acceptans och samhörighet genom kulturella uttryck tycker vi är hur bra som helst.

Är det någon skillnad på Vinterfestivalen kontra Picknickfestivalen?

- Egentligen inte. Vårt mål är att etablera ännu en festival där folk från olika delar av Göteborg kan samlas för att ta del av kulturutövningar. Vi vill med festivalen skapa en diskurs kring mångfald och gemenskap och anser att vårt ställningstagande är viktigt i sig. Enda skillnaden på stora festivalen och Vinterfestivalen är att den sistnämnda kostar en liten slant då vi begränsas till att hålla festivalen inomhus på grund av rådande väder och vind. Annars är det likt: Vi vill gestalta mångfald och gemenskap på scen och i publiken genom att bjuda in till en kväll med musik, poesi, teater och fotokonst.


Detta låter ju helt fantastiskt, är det något speciellt som just du ser fram emot?

Jag ser väldigt mycket fram emot att vi ska ha teatergruppen GAPET med, eftersom det är första gången vi har med teaterkonst. Vi hoppas kunna ha mer teater i framtiden. Men jag menar inte att favorisera, jag är väldigt stolt över allt vi visar på festivalen!

Festivalen äger rum lördagen den 28 januari på Fängelset med följande artister och gäster; Alice B, Leo Skywell, Eldoradio, Nadia, Jay Bee, GOFF: Teater Gapet, Jxnatan och Picknickfestivalens Poetry Slam


FACEBOOK
FB-EVENT