K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

musikHar du som vanligt glömt hur snabbt det blir midsommar och inte hunnit lösa festen i sommarstugan vid havet? Lugn, ta med dig vännerna och åk till skogarna utanför Hjo! Där vid Bäckabo Gård bjuds det nämligen på trance/dansfestival tillsammans med traditionellt midsommarfirande.

Platsen beskrivs som en underbar plats med öppna ängar, vackra små bäckar omringad utav en mystisk vacker trollskog. Festivalen startar torsdagen den 21 juni och håller på till måndagen den 25 juni. Låter inte det perfekt för midsommar?

- Ideén om festivalen ForestStar kom till mig när jag var på en resa i Australien. När jag kom hem till Sverige så tog det inte lång tid innan jag hittade flera som ville engagera sig. Efter bara 8 månader var vi igång med den första festivalen, det var 2010, berättar Emma Althaus som är festivalens initiativtagare.

ForestStar arrangerades alltså första gången 2010 med en tredagarsfestival. Uppföljaren blev Winter ForestStar och till sist kom Midsommarfestivalen 2011 som blev en riktig succé.

- Vi har valt att lägga festivalen under Midsommarhelgen då sommarsolståndet är fruktbarhetens tid. Trancedansen är så mycket mer än musik och dans. Det är en andlig upplevelse. Vi samlas för att fira människan, livet och glädjen, säger Emma.

Festivalen inleds på torsdagen med mysig stämning med eld, världsmusik och dans vid Chillen. Chillen är en plats där du kan mysa, dricka te och lyssna på musik. På fredagen blir det traditionellt midsommarfirande plus Barnens dag som innehåller pyssel i lekparken, ansiktsmålning och barnteater med skogsvandring. Arrangörerna vill verkligen skapa en festival för alla åldrar.

- Vi tycker att barnen är viktiga och vill ge även dem en underbar upplevelse i naturen. Nytt för i år är även vår lekpark som vi har byggt i björk, berättar Emma glatt.

På lördagen drar trancedansfestivalen igång även på det andra dansgolvet Mainfloor där det bjuds på flera olika akter, bland annat Tajmahal, Qualia, I Awake och Solid Snake. På Mainfloor kommer det också vara uppträdanden såsom eldshower och indiandans med mera.

Nytt för i år på festivalen är Kraftkällan. Kraftkällan är ett helande område där det inte ska spelas någon musik alls, du ska kunna sitta där och lyssna på tystnaden. Tanken är att man även ska kunna delta i olika workshops så som meditation, qi gong och läran om runor och folktro.

Visionen med ForestStar är att skapa en kärleksfull tillvaro i naturen med mycket glädje, musik och dans. Där alla är hjärtligt välkomna!
----------------------------------------------------------------------------
Mer info:byline stina
OFFICIELL HEMSIDA
FACEBOOK