K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Det är många som latar sig genom sommaren men inte The Bongo Club. Bandet som gjorde det mesta av 2014 jobbar nu hårt för att lägga 2015 på nästa nivå. Ullsaxarna slipas ständigt genom överaktivitet.

I år är de dessutom en av våra två Excite-akter (Tellus Children är den andra) vilket även det spelart in på vissa håll, men resan till Baltikum fick de via en grym konsert på SPOT Festivalen i Århus och våra gamla vänner på labeln I Love You i Riga. Resan börjar med klubbgig i Tallinn och Pärnu innan resan går över den estniska gränsen till Lettland och avslutning på Positivus Festival, Baltikums svar på Glastonbury och med en tämligen störd line-up. 
Vi gjorde en liten q/a med bandets gitarrist Erik Ahlblom.

Hallå The Bongo Club, hur har ni spenderat våren och början av sommaren?
- Jo, tack, vi har gjort en hel del grymma grejer! Det mest maxade är givetvis att vi besökt SPOT i Danmark och XpoNorth i Skottland, två av de större showcasefestivalerna i Europa just nu. Båda besöken har gett oss resultat långt över förväntan och slyngelrocken från Borås har uppmärksammats nästan för bra med tanke på den enorma konkurrensen.

Och dags för Baltikum nu då, vad har ni för förväntningar på det?
- Förväntningarna är skyhöga om sanningen ska fram. Alltid svinroligt att uppleva nya ställen. Vi har fått indikationer på att alla gigs där kommer bli välbesökta och Positivus Festival kan ju inte bli annat än mäktigt som fan.

Ni gör två konserter med Sibyl Vane och ni spelar båda på Positivus Festival, hur funkar ni ihop tror du? Ni har träffats?
- Yes, vi delade scen under Kullenfestivalen och Sommarplågan förra året. Vi blev snabbt förtjusta i både bandmedlemmarna och deras musik så vi ser fram emot att köra tillsammans igen!

Positivus har en rätt hygglig line-up, hur ska ni göra avtryck på publiken där? Går det?
- Det är en vansinningt bra line-up men vi ska nog lyckas göra avtryck trots allt. Planen är att göra en lika jävla episk rockshow som vi alltid gör plus lite till. Bara det ska räcka ganska långt. Nu när jag tänker efter ska vi nog se till att styra någon bra affisch/flyer också, och bara gå lös på festivalområdet inför giget.

Aiit, vi är mitt ibland sommarens lata dagar för de flesta, men ni verkar inte ta det lugnt?
- Nej, vi kommer vara sjukt busy. Det låter ju förbannat skönt att bara softa men vi måste spara alla våra semesterveckor till olika resor med bandet och spenderar i stort sett varje dag i replokalen för att skriva nytt material inför kommande inspelning i Nacksving. Samtidigt närmar sig en drös inbokade speldatum inklusive några av de absolut fetaste spelningarna vi gjort - Förutom Positivus i juli så återvänder vi till Skottland på fredagen första helgen i augusti för att spela på Belladrum Tartan Heart Festival (med bokingar som Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers och The Proclaimers) och flyger till Köpenhamn och festivalen UHØRT dagen därpå. Insane!

The Bongo Club spelar i Baltikum enligt följande;
07.15 @ Red Emperor Bar, Tallinn, EE
07.16 @ Wirre, Pärnu, EE
07.17 @ Positivus Festival, Salacgriva, LV


OFFICIELL HEMSIDA
FACEBOOK