K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Den 24-27 maj fylls hela Uddevalla av musik, dans, kärlek och respekt. Fyra fantastiska festivaldagar med artister som Erik Lundin, Cleo och Hojat Rahimi, Musik Direkt-vinnare från hela Sverige, konstutställningar, vinylmässa, seminarium, panelsamtal, workshops, dansmarathon och mycket mer. Varmt välkommen till Imagine Sweden 2017 - Music & Street Festival!

Imagine Sweden är det nya namnet på Musik Direkt, Sveriges bredaste och äldsta musiktävling för musiker mellan 13 och 21 år. Den nationella finalen har nu formen av en stadsfestival med flera olika scener med gästartister och festivalgator fulla av kringaktiviteter. Dessutom tävlar 18 akter om vem som ska representera landet på den internationella Imagine-festivalen. Imagine Sweden arrangeras av unga arrangörer och andas jämlikhet, mångfald och integration, bland annat genom ett nära samarbete med Sveriges Ensamkommandes Förening.
- Festivalen är början på något stort i Uddevalla och en manifestation för jämlikhet och kärlek, säger Angelika Bjurström och Matin Zabihullah, två av de unga arrangörerna bakom festivalen.

I slutet av förra året beviljades arrangemanget 170 000 kr för artistbokningar ur Musikverkets bidrag till jämställda festivaler, vilket bland annat har resulterat i artister som Grammis- och P3 Guldvinnaren Erik Lundin, Mariam Wallentin från Wildbirds & Peacedrums och Cleo, hiphop-artist och grundare av Femtastic. Dessutom gästar Hojat Rahimi, Alice B, Saba Band, Adée, Nina (UK) och Simon Ljungman från Augustifamiljen, för att nämna några. Förutom alla gästartister och Musik Direkt-vinnare från hela Sverige bjuds det på massor av kringaktiviteter så som foto- och konstutställningar, öppen scen, hiphop-verkstad, breakdance, regnbågshäng, pop-up fik samt workshops i bland annat konst, cosplay och rap/hiphop. Det blir även seminarium med Musikerförbundet och panelsamtal med bland andra Joppe Pihlgren (Live Musik Sverige, Docenterna) och Conny Brännberg (ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd) kring hur ekonomiska resurser fördelas mellan olika musikgenrer i Sverige. Allt är helt gratis och hela programmet hittas på imaginesweden.se.

Imagine Sweden arrangeras av den ideella föreningen KulturUngdom, Uddevalla kommun och Jeunesses Musicales Sverige tillsammans med unga arrangörer och i nära samarbete med Sveriges Ensamkommandes Förening, Studiefrämjandet, Sensus, Medborgarskolan och ABF i Uddevalla. Imagine festivals finns i flera länder världen över och internationella utbyten är en viktigt del av helheten. Festivalen har ett tydligt fokus på integration, mångfald och står för jämlikhet utifrån ett intersktionellt perspektiv. Imagine Sweden är en stadsfest som går i kärlekens, medmänsklighetens och fredens tecken.
- Det är superviktigt för oss att vi även har artister som representerar de grupper av människor som nyss kommit till Sverige, som t ex Hojat Rahimi (ursprunligen från Afghanistan) och Saba Band (ursprungligen från Syrien). Tillsammans vill vi skapa en folkfest för alla, hälsar projektledare Yohanna Eek.

Mer om festivalens tillgänglighet hittas här!


Bakom Imagine Sweden står Jeunesses Musicales Sverige som bildades av landets länsmusikorganisationer 2011. I Västra Götaland arrangeras Imagine Sweden av den ideella föreningen KulturUngdom. 
Presskontakt: Yohanna Eek, yohanna@kulturungdom.se, 0707-228424
Mer info: www.imaginesweden.se