K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Kungälv! Vilken kväll det har varit! Så mycket kärlek och värme samlat under samma tak!

"Pust" sa juryn som behövde välja mellan våra åtta briljanta finalister. Det var verkligen inget lätt jobb, juryn blev både gråhåriga och kutryggiga över det här beslutet... 

Vidare till Imagine Sweden Riksfinal i Uddevalla 24-27 maj är:

RHINO, hiphop/rap
Juryns Motivering: Än en gång imponerar denna akt på oss med starka, kraftfulla texter och grymma arrangemang. Vi ser enorm vilja, tydlig riktning och en stor passion för musik! - Rhino!

AxA, hiphop / rap
Motivering: Med denna akts självklara känsla för scen och publiknärvaro samt riktigt grymma låtar. Ni gross återigen en grym show och ett grymt flow! Axa!

Major Business, Blues/rock
Motivering: Med sitt publikfrieri och fantastiska energi på scen ger denna akt ett stort leende på juryn läppar! Funky! Major Business!

Bara dagar efter gasattacker i Syrien, terrorattacken i Stockholm och nyheten om att homosexuella begravs levande i Tjetjenien och vi ska hålla Regionfinal. Världen är upp och ner. Men det var i fredens och medmänsklighetens tecken som regionfinalen genomfördes. Det blev en manifestation för kärlek och gemenskap.
Vi talade om det, höll tyst minut för offren och deras familjer i Stockholm men också alla de miljontals människor som flyr undan hat & förtryck i världen, Syrier som flyr undan bomber, gevärskulor och saringas för Tjetjenerna, för de som lever i fruktan och förtryck och vi tänker på dem som lever i konstant fruktan för utvisning, bortvisning, de som redan flytt och som nu lever i konstant skräck att bli tillbakaskickade till bomber, gevärskulor & saringasens landskap. Och varenda ton som spelades på scen spelades med värme och kärlek. Det var emotionellt för både publik, arrangörer och deltagare. Mimers Hus fylldes fantastisk vibrerande energi.

Vårt fantastiska teknikcrew levererade inte bara en fantastiskt ljud och ljus under kvällen utan också en fantastisk Workshop i riggning av ljud.
Under deltävlingar och semifinaler har våra deltagare skapat en fantastisk backdrop som hängde på vår fina scen. Det ramade in kärleken och värmen på ett fantastiskt sätt. Tillsammans är vi Imagine! Tillsammans kan vi “imagine” en bättre värld!

Kvällen gästades av förra årets Riksfinalist och vinnare av det internationella spelpriset, Salomon Jakobsson! Stämningen var andaktsfull när han fyllde rummet med vattenfall, avgrunds toner och solljus melodier. Återigen höll konferencier Amanda Elsa Larsson ihop kvällen underbart men denna gången tillsammans med Saga Björklund Jönsson. 

Dagen och kvällen hölls ihop från morgon till kväll av våra unga arrangörer som såg till att allt flöt på och fungerade. Stort tack till Emilia, Omid, Estelle, Nasrodin Amanda, Morteza, Emelie & Pierre! Vilket jobb de gjorde!

Super varma kramar och tack för en fantastisk helg! Peppad publik, fina arrangörer, otroligt starka & fantastiska musiker. Hoppas vi ses på Riksfinalen i Uddevalla den 24-27 maj!


Foto: Anton Olsson


Helgens akter:

Vågspel (nyskriven folkmusik)
Töcken (psykedelisk rock)
Rhino (Hiphop)
Wolf King (rap)
No Kiss (Grunge/pop/shoegaze)
AxA (hiphop, rap)
Major Business (bluesrock)
Emmie Lii (Akustisk rock)