K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Efter fem deltävlingar och två semifinaler runt om i regionen väntar nu Regionfinalen. Den 8 april intar åtta akter inom alla tänkbara musikstilar Mimers Hus i Kungälv för att göra upp om de tre platserna på Imagine Sweden Riksfinal 2017.
Den trettioförsta upplaga av Musik Direkt, landets äldsta och bredaste musiktävling, närmar sig slutet. Tävlingen, som vänder sig till musikutövare i åldrarna 13-21 år, genomförs under namnet Musik Direkt för absolut sista gången. Från och med 2018 byter tävligen nämligen namn till Imagine Sweden. Men först är det alltså dags för årets Regionfinal. Åtta akter från Västra Götaland tävlar om de tre platserna på Imagine Sweden Riksfinal den 24-27 maj i Uddevalla. Riksfinalen gästas av Musik Direkt-vinnare från hela Sverige och bjuder på gästartister som Erik Lundin, Cleo, Hojat Rahimi och Miriam Wallentin från Wildbirds & Peacdrums.

Dörrarna till Mimers Hus i Kungälv öppnar kl. 17.30. Första akt på scen klockan 18.00. Fri entré. Kvällen gästas av förra årets Riksfinalist, fingerstyle-gitarristen Salomon Jakobsson från Partille.

Årets finaliser:
AXA - Hiphop-akt med rötter i Bohus, Hålta, Göteborg & Kareby.
VÅGSPEL - Nyskriven folkmusik från Göteborg och Falköping.
RHINO - Hiphop från Göteborg.
TÖCKEN - Psykadelisk rock från Göteborg.
NO KISS - Grunge, pop & shoegaze akt från Torslanda, Göteborg, Onsala och Kungsbacka.
WOLFKING - Hiphop från Myggenäs.
EMMIE LII - Akustisk rock från Sollebrunn.
MAJOR BUSINESS - Bluesrock från Svanesund, Uddevalla & Bullaren.

Kolla in filmen från semifinalerna i Göteborg:


2017 bjuder alltså på den absolut sista upplagan av Musik Direkt. Många av dagens stora artister och etablerade musiker har passerat revy under Musik Direkts mer än trettioåriga existens. Laleh, Cardigans och José Gonzáles är några av dem. Men kära vänner, detta är som sagt bara början. 2018 heter musiktävligen Imagine Sweden, ett led i den intenationalla kopplingen. Imagine är nämligen ett program som drivs att Jeunesses Musicales International där Sverige, som ett av flera länder, årligen skickas en vinnare till den internationella Imagine-festivalen. 

Och kanske får vi se den akten redan nu på lördag? Helt klart är i alla fall att Regionfinalen 2017 består av åtta fantastiska akter och det vill du inte missa. Varmt välkomna till Kungälv den 8 april!


Regionfinalen arrangeras av KulturUngdom i samarbete med Kungälvs kommun, Västra Götalandsregionen, Arvsfonden, SEF Sveriges Ensamkommandes Förening och Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa.