K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Ute var det kanske inte särskilt varmt, men på Palladium i Alingsås gick instrument, aktiviteter och människor varma från tidig morgon till sen kväll under lördagen och söndagen. Drygt 80 musiker fördelade på 30 akter har soundcheckat, deltagit i workshops, fikat, jammat, slöjdat, lärt känna varandra, varit nervösa, och såklart - spelat! Så mycket fantastisk musik vi fått höra den här helgen, tusen tack för den!

Hårda och svettiga diskussioner i juryrummet ledde till sist fram till beslut om vilka fyra akter per kväll som valdes ut att gå vidare till semifinal i Göteborg 26-27 mars.

Vidare till semifinal går från lördagen 4 mars:

Vågspel, nyskriven folkmusik
Juryns Motivering: För ett innerligt, svängigt, samspel, nyskapande snygga låtar och arr samt en energi som når ända ner till bakersta raden.

Provocera, punk/indie
Juryns Motivering: Att utmana de samhällsstrukturer vi håller för givna är idag högst relevant. Ibland måste människor skrämmas ut ur sina grottor. Akten gör detta på ett alldeles utmärkt sätt.

Wondermind, stoner rock
Juryns Motivering: Med enorm musikalitet, samspelt genialitet och genomtänkt originalitet väljer vi att skicka vidare Wondermind!

AxA, hiphop / rap
Juryns Motivering: Extremt bra show, extremt bra flow. Otrolig känsla och samspel. Grym energi och publik-närvaro valet är enkelt när vi ser AXA!

Vidare till semifinal går från söndagen 5 mars:

Rhino, hiphop/rap
Juryns Motivering: Varierade låtar. Otrolig känsla för arrangemang och produktion.
Viktiga och grymma texter. Intressant, unikt och ett riktigt tight flow, Rhino!

Töcken, Psykedelisk rock/indiepop
Juryns Motivering: Med ett eget sound bygger denna akt stämningsfulla ljudkulisser med röster som samspelar till perfektion. Vi drömmer om Töcken!

No Kiss, Grunge/pop/shoegaze
Juryns Motivering: Kompromisslöst, energiskt, drivigt och samspelt och med en total scennärvaro - No kiss!

And the smör, Soul, Funk, Jazz
Juryns Motivering: Akten spelade så tight att jag fick metronom-komplex. Snygga harmonier, grym rytmsektion och sväng från helvetets nionde krets - And The Smör!

Under både lördag och söndag uppträdde dansgruppen African Roots i jurypausen. African Roots är ett dans- och teaterprojekt med bas i Göteborg som pågår i flera städer runt om i Sverige.

På lördag och söndag höll Studiefrämjandet workshop i Låtskriveri och komposition. Under deltävling två fanns KulturUngdoms Elin Thomasson på plats och höll i tygtryck med olika material och under under söndagen var det Erika Ticona som instruerade i hantverket “Ojo de dios” (Guds öga). Resultatet av dessa olika tekniker som vi provar under årets deltävlingar kommer mynna ut i en backdrop som kommer finnas med på både Regionfinalen i Västra Götaland samt under årets Imagine Sweden Riksfinal i Uddevalla. På söndagen fanns Floid Gumbo från Musikerförbundet på plats och informerade.

Helgen hölls ihop från morgon till kväll av fem arrangörer som såg till att allt flöt på och fungerade. Stort tack till Alfred Hellgren, Petter Nordberg, Simon Hellgren, Leontine Olsbjörk och Sara Kardirsson.

Musik Direkt en del av Imagine går i år i samarbetets tecken. En rad organisationer finns med oss längs vägen, vilket vi är både stolta och glada över! I Alingsås hölls arrangemanget ihop tillsammans och i gott samarbete med Alingsås kommun, Alingsås Kulturhus, Studiefrämjandet Alingsås, Studieförbundet Vuxenskolan Alingsås, SEF - Sveriges Ensamkommandes Förening & Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa.

Tack för den här helgen! Tack publiken, arrangörer och alla fantastiska musiker! Fortsätt spela! Nästa gång vi ses blir på deltävling 4 & 5 den 11-12 mars i Uddevalla. Woop Woop!


Foto: Hanna PetersonHelgens akter:

Under lördagen på deltävling 2 spelade följande akter:
Mishape (Indiepop)
Provocera (Punk/indie)
Wondermind (Stoner rock)
Olivia (Singer/songwriter)
Myrra (Indie-pop/singer songwriter)
Madelen Andersson (Pop, R&B)
Pacifer (Pop/indiepop)
Vågspel (Nyskriven folkmusik)
Prince D (Rap)
Något äkta (Pop)
Past Five (Alternativ rock)
Going Under (Indie rock)
AxA (Hiphop, rap)
Turturduvorna (Synthmusik)
Hanna Ferm (Pop)

Under söndagen på deltävling 3 spelade följande akter:
A-nine - Leni S (Pop/rap)
No Kiss (Grunge/pop/shoegaze)
Livia (pop)
And The Smör (Soul, Funk, Jazz)
Downfall Era (Alternativ rock, alternativ metal)
Alolyssa (R&B, pop)
Rhino (Hiphop)
Medine Berisa (Blandat)
Afif (Rap)
Lalita (Singer songwriter)
Messier Code (Progressive rock)
Töcken (Psykedelisk rock/indiepop)
Emma Nydén (Singer songwriter)
The Broken Picks (Rock/Pop)
E-Flow (Rock)